Rabla pentru Electrocasnice. Persoanele fizice se pot înscrie în a doua ediţie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pixabay, de PhotoMIX-Company
Foto: Pixabay, de PhotoMIX-Company
Se dă startul înscrierilor pentru persoanele fizice în a doua ediţie a programului Rabla pentru Electrocasnice. 

Persoanele fizice se pot înscrie, începând de luni, ora 10:00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, ediţia a doua, în vederea selectării voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele.

Selecţia voucherelor va avea loc în perioada 5.12.2022, ora 10:00 - 9.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, acesta fiind de 25 milioane de lei, conform informaţiilor transmise de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

În această etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, astfel: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasa energetică C; 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Cât timp este valabil voucherul



După publicarea listei persoanelor fizice aprobată pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit, precizează AFM.

Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică. Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalităţile de achiziţionare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile.

Persoana care a selectat un voucher în prima ediţie şi ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic. De asemenea, persoana care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

A doua ediţie a Programului "Rabla pentru Electrocasnice" a demarat pe 21 noiembrie, bugetul total alocat fiind de 50 de milioane de lei.

Calendarul de desfăşurare a etapelor următoare este: etapa II - selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile şi tabletele (12.12.2022, ora 10:00 - 16.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 10 milioane lei; etapa III - selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (19.12.2022, ora 10:00 - 23.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 15 milioane lei.

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel