Urmărește emisiunea live
Rabla pentru electrocasnice. Ministrul Mediului prezintă, joi, detalii despre ediţia 2020 a programului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, va susţine, joi, o conferinţă de presă în cadrul căreia vor fi prezentate detalii legate de lansarea programului 'Rabla pentru electrocasnice 2020'.

La începutul lunii noiembrie, Fechet anunţa că 'Rabla pentru electrocasnice' se suplimentează cu două noi categorii de produse, respectiv tablete şi laptopuri. Conform planului de proiecte al AFM pentru acest an, publicat în primăvara acestui an, pentru Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic ('Rabla pentru Electrocasnice') era prevăzut un buget total de 30 milioane de lei, ce va permite înlocuirea a aproximativ 100.000 de electrocasnice vechi, uzate din punct de vedere fizic şi moral cu unele mai performante din perspectiva consumului energetic.

În 2019, programul guvernamental a beneficiat o alocare de 40 de milioane de lei, fiind acordate vouchere valorice, pe baza cărora românii au avut posibilitatea să-şi cumpere un produs nou - de la maşină de spălat rufe sau maşină de spălat vase până la aparate de aer condiţionat sau frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare şi televizoare.

Datele oficiale referitoare la acest program arată că, în total, anul trecut, au fost aprobate 49.118 de cereri pentru 89.193 de vouchere, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel