Quiche de năut, rețetă nouă. Poți pune compoziția în forme de brioșe, astfel vei avea snack-uri sărate
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Patricia Rusu, coach în nutriție, a explicat, pas cu pas, cum se pregătește quiche cu năut.

Ingrediente și mod de preparare quiche cu năut:


4 căni de broccoli desfăcut în buchete mici
4 căni roșii tăiate cubulețe
2 căni apă
3 căni făină de năut
4 linguri zeamă de lămâie
3 căni ceapă roșie tăiată mărunt
8 căței de usturoi în coajă
2 lingurițe amestec de ierburi la alegere
alte condimente care îți plac, cantitate mică
2 lingurițe de sare de mare

„Preîncălzește cuptorul la 200°C. Pune hârtie de copt într-o tavă, apoi așează broccoli-ul, roșiile, cățeii de usturoi în coajă și dă-le la cuptor pentru 15-20 de minute.

La final, scoate cățeii de usturoi din tavă și pune-i în blender împreună cu apa, făina de năut, zeama de lămâie, ierburi, sare și amestecă-le până se obține o compoziție untoasă.

Amestecă într-un bol mare legumele din tavă cu această compoziție. Varsă compoziția în tava pe care dorești să o folosești pentru quiche (pentru a fi mai ușor de tăiat apoi, ar fi utilă o tavă rotundă de tarte), în care ai pus în prealabil foaie de copt sau ai tapetat-o cu făină înainte (NU făină albă!)

Bagă tava la cuptor pentru 30-35 de minute, până când quiche-ul se face auriu la suprafață”, a scris Patricia Rusu pe contul de Instagram.

„SFAT: Dacă dorești poți pune compoziția în forme de brioșe, astfel vei avea snack-uri asigurate, sărate”, a adăugat Patricia Rusu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???? Coach in nutritie & wellness (@patriciarusu.ro)

Obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol?  

„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău”, a spus nutriționistul Patricia Rusu.

„Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea măncârii), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede”, a explicat Patricia Rusu.

„Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni: bufeuri, arsuri la stomac, sângerări ale gingiilor, dureri de stomac roase, respirație urât mirositoare, gură și gât uscat.

Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol. Ce să faci în schimb? Începe ziua cu APĂ! (...) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a precizat nutriționistul pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel