Qatargate: Panzeri recunoaște vinovăția și obține o reducerea pedepsei în schimbul colaborării cu autoritățile
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Procurorul belgian anunță o înțelegere cu politicianul italian acuzat de corupție. Între timp, reiese raportul în care recunoaște că i-a dat 120 de mii de euro europarlamentarului Tarabella.

Antonio Panzeri, un fost europarlamentar care se află de peste o lună în închisoare la Bruxelles pentru ancheta în Qatargate, a decis să colaboreze cu sistemul de justiție belgian.

Alegerea a fost oficializată printr-un ”memorandum” semnat astăzi de fostul exponent al Partidului Democrat și Article One și de către parchetul federal belgian, același care ordonase arestarea politicianului italian pe 9 decembrie. 

Un an de detenție

Acordul prevede ”o pedeapsă de cinci ani, dar cu o pedeapsă cu suspendare pentru porţiunea care depăşeşte un an”, a declarat pentru AFP avocatul lui Panzeri, Laurent Kennes. ”Va suferi un an de detenție, din care o parte cu brățara electronică”, a adăugat avocatul.

Totuși, pentru politicianul italian va exista și ”o amendă și confiscarea tuturor beneficiilor patrimoniale dobândite, evaluate în prezent la un milion de euro”, a anunțat procurorul federal într-un comunicat. Prin semnarea de astăzi, Panzeri ”se angajează să informeze anchetatorii și justiția în special cu privire la: modus operandi, acordurile financiare cu terții, structurile financiare puse în aplicare, beneficiarii structurilor puse în funcțiune și avantajele oferite, scrie Europa Today.

”Este un angajament din partea pentiților să facă declarații substanțiale, revelatoare, sincere și complete cu privire la participarea terților și, după caz, propria participare, în legătură cu infracțiunile vizate de dosarul menționat anterior”, a subliniat Parchetul belgian. ”Este a doua oară în istoria judiciară belgiană, de la intrarea în vigoare a așa-numitei legi ”pentiti”  când această procedură s-a încheiat cu semnarea unui memorandum”, conchide nota de informare a parchetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel