Data actualizării:
Data publicării:

Qatar a reușit să pună Israelul, Hamasul și Egiptul la aceeași masă. Rezultatul negocierilor - un pas înainte pentru civilii din Gaza

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik@user3655421
FOTO: Freepik@user3655421
Qatar a jucat rol de mediator în încheierea unui acord între Egipt, Israel și Hamas, cu sprijinul Statelor Unite, pentru a permite trecerea persoanelor cu pașapoarte străine și a unor persoane grav rănite din Gaza, care se află sub asediu, conform unei surse bine informate citate, miercuri, de Reuters.

Sursa a menționat că nu s-a stabilit o perioadă exactă pentru cât timp va rămâne deschisă trecerea crucială Rafah pentru evacuare.

Autorităţile egiptene se pregătesc să primească, miercuri, 81 de palestinieni răniţi din Fâşia Gaza, teritoriul bombardat constant de Israel de la sângerosul atac al Hamas din 7 octombrie, au anunţat, încă de marţi. surse medicale şi servicii de securitate.

"Echipe medicale vor fi prezente mâine (miercuri) la punctul de trecere (Rafah) pentru a examina cazurile care vin (din Gaza) de îndată ce sosesc (...) şi pentru a stabili spitalele spre care vor fi trimise", a declarat un oficial medical din oraşul egiptean Al-Arich. O sursă de securitate de la punctul de trecere Rafah a confirmat informaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel