Puține gospodine știu modul corect de curățare pentru prosoape: vor fi ca noi chiar și după 100 de spălări
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Puține gospodine știu modul corect de curățare a prosoapelor, vor fi ca noi chiar și după 100 de spălări. Sursa foto: freepik.com
Puține gospodine știu modul corect de curățare a prosoapelor, vor fi ca noi chiar și după 100 de spălări. Sursa foto: freepik.com
De obicei, în bucătărie se găsesc lucruri care sunt aproape imposibil de spălat. Cel mai adesea, prosoapele sunt afectate, deoarece ne ștergem mereu mâinile murdare de grăsime, făină, după ce am curățat legumele și multe altele.

Toate petele rămân pe țesătura prosoapelor și eliminarea lor este problematică. Dar secretele spălării prosoapelor de bucătărie au fost dezvăluite de gospodinele japoneze. Este suficient să urmezi câteva reguli simple,iar rezultatul va fi uimitor.

Așadar, femeile japoneze preferă să dilueze 200 de ml de oțet alb în 10 litri de apă. Această soluție se toarnă într-un lighean și se pun prosoapele la înmuiat.

Adaugă sare în lichidul de spălat vase și vei economisi eficient

De asemenea, gospodinele cu experiență atrag atenția că nu trebuie să spălați prosoapele cu alte haine, deoarece fermoarele și nasturii rupe firele de pe țesătură. Acest lucru uzează rapid materialul.

Și dacă puneți o minge de cauciuc obișnuită în tamburul mașinii de spălat, acest lucru va ajuta prosoapele să rămână mai moi.

Înainte să ieși din casă, pune o frunză de dafin în toaletă: rezultatul te va surprinde

De asemenea, gospodinele japoneze recomandă să nu folosești modul automat de centrifugare și uscare în mașină, deoarece acest lucru ucide treptat prosoapele. Prosoapele trebuie stoarse cu mâna și uscate pe o frânghie.

 

Vezi și: Chiar și prosoapele vechi vor deveni moi. Cel mai eficient truc a fost dezvăluit

 

Nu toată lumea știe să spele corect prosoapele, astfel încât să fie moi și, prin urmare, suportă țesăturile dure și înțepătoare.

Prosoapele vor fi întotdeauna moi dacă sunt spălate corespunzător. Deseori, după spălare, prosoapele devin adesea dure. Acest lucru se întâmplă dacă sunt fabricate din material de proastă calitate sau apa de la robinet este dură. Totuși ce să faci dacă prosoapele sunt dure după spălare?

Pentru a fi moi, prosoapele nu trebuie spălate mult timp. Temperaturile scăzute și un mod delicat de spălare sunt suficiente. Cel mai bun detergent pentru spălarea prosoapelor moi sunt gelurile și capsulele lichide. Ele pătrund ușor în țesătură și o aromatizează ușor. Apoi, prosoapele se clătesc ușor. De asemenea, poți achiziționa balsamuri speciale și să le utilizezi conform instrucțiunilor.

Elimină mirosul din adidași cu o pungă de condimente. Rezultatul te va mulțumi

Cum să obții prosoape moi cu sare și cu alte remedii populare? Dacă nu dorești să cumperi diverse produse profesionale, răspunsul este la îndemână. Poți folosi sare obișnuită din bucătărie. Pentru 5 litri de apă sunt necesare aproximativ 100 grame de sare. În această soluție, va trebui să clătești prosoapele curate, să le storci bine și să le pui la uscat.

Gospodinele cu experiență au întotdeauna un bol cu bicarbonat sub pat! Explicația e simplă

De asemenea, mai există un truc eficient. Clătește prosoapele cu apă și oțet. Pentru asta, este suficient să torni 100 ml de oțet obișnuit (9%) în compartimentul pentru balsam. 

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel