Putin vrea ca Rusia să „accelereze procesul de luare a deciziilor” în război
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 25 oct 2022, 18:04
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Vladimir Putin a luat cuvântul la prima reuniune a unui nou consiliu de coordonare pentru a gestiona activitatea guvernului pe frontul intern.  

Liderul Kremlinului a declarat că țara trebuie să „accelereze procesul de luare a deciziilor” în legătură cu campania militară din Ucraina. Acesta vrea o coordonare sporită a structurilor guvernamentale și a regiunilor, potrivit Sky News.

Riscul unui atac nuclear rusesc este scăzut, a declarat astăzi premierul Norvegiei.

Premierul norvegian Jonas Gahr Støre s-a adresat astăzi parlamentului țării despre situația actuală din Ucraina - într-un discurs care a inclus cea mai recentă evaluare a amenințării nucleare de la Moscova.

„Rusia are multe tipuri diferite de arme nucleare, inclusiv mai multe categorii diferite de arme nucleare tactice.

„Acestea sunt destinate utilizării în extinderea sistemelor de arme convenționale. Utilizarea armelor nucleare ar depăși o graniță nemaiauzită. Considerăm că probabilitatea de utilizare este încă mică. Dar nu este zero.

În lumina limbajului folosit, nu putem respinge posibilitatea. Deși probabilitatea este mică, aceasta a crescut. Trebuie să presupunem că scopul amenințărilor este de a slăbi solidaritatea occidentală cu Ucraina. Este o formă de șantaj”, a spus el.

Generalul Romanenko: Armata rusă se va preda, Putin va fi demolat odată cu tronul

Un general susține că Vladimir Putin va trebui să se predea în cele din urmă.

Patru apeluri telefonice ale șefului ministerului Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, către șefii departamentelor de apărare din Statele Unite, Franța, Marea Britanie și Turcia, cu o poveste despre "bomba murdară" a Ucrainei sunt o încercare de a distrage atenția de la eșecurile armatei ruse în Herson, susține generalul ucrainean Igor Romanenko, scrie Obozrevatel.

Șeful Kremlinului, Vladimir Putin, a plătit pentru "operațiunea specială" din Ucraina cu viața a peste 67.000 de soldați. Când acest număr va depăși 150-200 de mii, el va fi demolat împreună cu tronul, mai spune generalul.

"Pentru a face acest lucru, este necesar să uimești cu durerea deceselor rudelor din aproape fiecare familie rusă. Putin va fi demolat odată cu tronul atunci când numărul pierderilor de vie'i va depăși 150-200 mii. Mai mult, acest lucru se poate întâmpla în viitorul apropiat în detrimentul mobilizaților, care au fost atrași ca urmare a mobilizării parțiale", a spus fostul șeful adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Igor Romanenko.

Întrebat de ce Rusia încearcă să inducă ideea că Ucraina ar intenționa să arunce o bombă nucleară murdară pe propriul teritoriu. generalul Romanenko a declarat că acesta este doar un truc al Kremlinului.

"Un truc, o încercare de a explica, în primul rând, cetățenilor săi din interiorul Rusiei motivul pentru ceea ce se întâmplă în zona Herson. Este evident că mai devreme sau mai târziu vor trebui să se predea, așa că este necesar să se mute accentul propagandistic pe altceva. A fost subiectul folosirii armelor nucleare tactice, apoi accidentul de la centrala nucleară Zaporojie. Și acum bomba murdară. Aceasta este sarcina stabilită de Putin. De aceea, Şoigu nu este angajat în bătăliile de pe front, ci în activități de propagandă și politice", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?