Putin-Trump, întâlnire secretă. Reacția Kremlinului
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump și Vladimir Putin nu au avut nicio întâlnire "secretă" sau "confidențială" pe marginea summitului G20 în Germania la începutul lunii iulie. 

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a doua zi după un anunț al Washingtonului privind discuții suplimentare între președinții american și rus, informează AFP, potrivit Agerpres.

Casa Albă a dezvăluit marți seară că după o întâlnire bilaterală de mai mult de două ore pe 7 iulie, cei doi șefi de stat s-au reîntâlnit cu ocazia unui dineu în timpul ultimei seri a summitului de la Hamburg.

"Utilizarea termenilor 'secret' sau 'confidențial' pentru această întâlnire provoacă o surpriză absolută și neînțelegere. Această întâlnire bilaterală a fost acceptată oficial prin canale diplomatice și de aceea, în cadrul vizitei, ei au făcut de mai multe ori schimb de idei și de fraze", a declarat la rândul său Dmitri Peskov, citat de agenția de presă TASS.

"Nu a avut loc nicio întâlnire secretă și confidențială. A afirma acest lucru este absolut absurd", a insistat el.

Aceste dezvăluiri făcute în Statele Unite au ridicat întrebări cu privire la conținutul conversației avute de Trump și Putin, asupra persoanelor care au asistat acolo și motivului pentru care desfășurarea acestei întâlniri nu a fost făcută publică mai înainte, notează France Presse.

Însuși președintele american a contraatacat rapid pe Twitter.

"Această poveste falsă despre o cină este o 'nebunie'. Toți membrii G20 și soțiile lor au fost invitați de cancelarul german. Presa știa!", a scris Trump marți seară, calificând aceste informații drept "false". "Chiar și un dineu organizat pentru cei 20 de principali lideri mondiali în Germania este prezentat într-un mod care să îl facă ceva sinistru!", a adăugat el, într-o a doua postare pe Twitter.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel