Putin trimite noi rachete de croazieră hipersonice în Atlantic
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin trimite noi rachete de croazieră hipersonice în Atlantic / Foto: Pixabay, de Defence-Imagery
Putin trimite noi rachete de croazieră hipersonice în Atlantic / Foto: Pixabay, de Defence-Imagery
Vladimir Putin trimite noi rachete de croazieră hipersonice în Atlantic.

Președintele rus Vladimir Putin a trimis o navă înarmată cu noi rachete de croazieră hipersonice Zircon către oceanele Atlantic și Indian, scrie Sky News.

Vladimir Putin, care este implicat într-un conflict cu Occidentul în legătură cu invazia Ucrainei, a spus că armele reprezintă "cel mai recent" sistem de rachete hipersonice. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că nava va naviga şi spre Marea Mediterană.

"Această navă, înarmată cu  rachete Zircon, este capabilă să lanseze lovituri precise și puternice împotriva inamicului pe mare și pe uscat", a spus el, adăugând că armele ar putea depăși orice sistem de apărare antirachetă.

Rachetele zboară cu o viteză ce o depășește de nouă ori pe cea a sunetului și au o rază de acțiune de peste 1.000 km, a spus Șoigu.

Rachetele hipersonice sunt deosebit de rapide și manevrabile, iar ținta lor este mult mai dificil de calculat decât pentru rachetele balistice intercontinentale.

Presa turcă dezvăluie detalii despre schimbul de prizonieri la nivel înalt între Rusia și Ucraina

În septembrie, Ucraina a fost de acord să-l schimbe aliatul lui Putin, Viktor Medvedchuk, cu comandanții militari ucraineni. Presa turcă a dezvăluit acum mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat în timpul schimbului de prizonieri la nivel înalt.

Potrivit ziarului Hurriyet, negocierile au avut loc la Ankara sub conducerea Organizației Naționale de Informații din Turcia. Discuțiile au fost inițiate de partea rusă.

Ziarul spune că schimbul în sine a avut loc fără probleme, iar comandanții ucraineni au rămas în Turcia la insistențele Rusiei. Nu este clar ce s-a întâmplat cu domnul Medvedchuk după schimb. Politicianul ucrainean, care a condus un partid politic pro-rus, a fost acuzat de înaltă trădare de Ucraina în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel