Data publicării:

Putin spune că Rusia nu respinge discuțiile de pace și dă vina pe ofensiva Ucrainei pentru continuarea războiului

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele rus, Vladimir Putin, a spus că nu respinge ideea unor discuții de pace asupra Ucrainei.

Vorbind după întâlnirea cu liderii africani, la Sankt Petersburg, el a spus că inițiativele africane și chineze ar putea servi drept bază pentru găsirea păcii, scrie BBC.

Dar Putin a mai spus că nu ar putea exista încetarea focului în timp ce armata ucraineană se află în ofensivă.

În orele ulterioare discursului, Rusia a transmis că un atac cu dronă ucraineană asupra Moscovei a deteriorat două blocuri de birouri.

Zborurile au fost suspendate pentru scurt timp de pe aeroportul Vnukovo, la sud-vest de centrul orașului, iar o persoană a fost rănită, a informat agenția de presă rusă Tass. Ucraina nu a comentat incidentul cu drone.

O  martoră, care și-a dat doar prenumele - Liya - a spus pentru Reuters că vedea foc și fum. „Am auzit o explozie și a fost ca un val, toată lumea a sărit”, a spus ea. "Atunci era mult fum și nu se vedea nimic. De sus se vedea foc."

În ceea ce privește discuțiile de pace, atât Ucraina, cât și Rusia au declarat anterior că nu vor veni la masa de negocieri fără anumite condiții prealabile.

Kievul spune că nu va ceda niciun teritoriu, dar Moscova spune că Kievul trebuie să accepte „noua realitate teritorială” a țării sale. Rusia și-a invadat vecinul anul trecut și ocupă teritorii în sudul și estul țării.

Putin a declarat în conferința de presă de sâmbătă că nu există planuri de intensificare a acțiunii pe frontul ucrainean, deocamdată.

El a apărat, de asemenea, arestarea vocilor critice, susținând că unii oameni dăunează Rusiei din interior.

Critica asupra invadării Ucrainei este interzisă de către Moscova, iar cei mai importanți membri ai opoziției sunt în spatele gratiilor sau în exil.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel