Putin și-ar fi înlocuit 1.000 de angajați de la Kremlin, speriat că ar putea fi OTRĂVIT. Are oameni care îi gustă mâncarea. ”Încercarea va fi din interior"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin și-ar fi înlocuit 1.000 de angajați de la Kremlin, speriat că ar putea fi OTRĂVIT. Are oameni care îi gustă mâncarea. „Încercarea va fi din interior" / Foto: Colaj Pixabay
Putin și-ar fi înlocuit 1.000 de angajați de la Kremlin, speriat că ar putea fi OTRĂVIT. Are oameni care îi gustă mâncarea. „Încercarea va fi din interior" / Foto: Colaj Pixabay
Vladimir Putin devine din ce în ce mai paranoic. El și-ar fi înlocuit tot personalul de la Kremlin, speriat că ar putea fi otrăvit. 

Vladimir Putin ar fi din ce în ce mai paranoic și s-ar teme că în viitorul apropiat ar putea fi asasinat chiar de o persoană din cercul său de apropiați, potrivit informațiilor obținute de jurnalistul american Craig Copetas de la surse din serviciile de spionaj.

Putin are oameni care îi gustă mâncarea

Acesta a scris un articol pentru The Daily Beast în care spune că liderul de la Kremlin are până și oameni care îi gustă din mâncare înainte de a o consuma. Culmea e că se teme fix de metoda pe care el și serviciile sale le folosește pentru a-și înlătura opozanții - otrăvirea. Teama l-a făcut ca luna trecută să-și înlocuiască întregul personal de la Kremlin, adică 1.000 de oameni. ”Spălătorese, secretare, bucătari - o întreagă garnitură nouă de oameni. Evaluarea comunității de informații este că Putin este speriat”, susține Craig Copetas. 

Totuși, ar putea fi cu adevărat asasinat președintele Putin?

”Operațiunea se află pe masa de proiectare a fiecărei agenții de informații”, a declarat un agent veteran al Direcției Generale pentru Securitate Externă (DGSE) a Franței pentru The Daily Beast. ”Știu asta pentru că obișnuiam să le plănuiesc.”, a mai spus el.

”Încercarea va fi din interiorul Kremlinului”

Se pare că temerile lui Putin nu sunt chiar nefondate. Și agentul DGSE susține că cea mai eficientă metodă de a-l omorî pe Putin ar fi otrava.

”Încercarea va fi din interiorul Kremlinului. Aceasta nu este o muncă din afară”, a spus el.

”Desigur, Putin știe că cineva vine după el”, spune francezul. ”Uciderea lui Putin nu este o sarcină ușoară, dar Putin știe că se poate face și asta îl va speria cu siguranță.” a continuat el. 

Aceasta nu ar fi, cu siguranță, prima încercare de a asasina un lider rus în funcție. În 1866, revoluționarul Dmitri Karakozov a încercat și nu a reușit să-l ucidă pe țarul Alexandru al II-lea în St. Petersburg. A fost executat pentru eforturile sale. Se pare că s-a încercat și otrăvirea lui Stalin într-un restaurant chinezesc la un moment dat, dar bucătarul a fost ucis înainte de a-și îndeplini misiunea.

Otrăvirea, metoda preferată a serviciilor ruse

Totuși, ciudat este că Putin se teme fix de metoda pe care obișnuiește el să o folosească atunci când vrea să scape de cineva. Mai mulți oponenți de-ai lui Vladimir Putin au fost otrăviți de-a lungul timpului. Jurnalistul Craig Copetas reamintește că este metoda preferată de asasinare a serviciilor secrete din rândul cărora provine și Putin.

Fostul agent Aleksandr Litvinenko, devenit disident, a murit în 2006, la Londra, otrăvit cu poloniu, un element radioactiv. În 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, aflat în Marea Britanie, abia a scăpat cu viață după otrăvirea cu neurotoxina noviciok, iar în 2020, Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a supraviețuit unui atac cu noviciok atribuit serviciilor ruse.

VEZI ȘI: LISTA MORȚII lui Vladimir Putin. "Dușmanii" liderului de la Kremlin, împușcați sau otrăviți cu Noviciok și Poloniu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel