Data publicării:

Putin, sfidat de executivul german: Nu îşi va atinge obiectivele în Ucraina

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Twitter
Foto: Captură video Twitter

„Operaţiunea militară specială” este sortită eşecului, cred liderull vestici.

Alegeri prezidentiale 2024

„Putin nu îşi va atinge obiectivele militare în Ucraina. Coordonarea internaţională împotriva Rusiei a realizat un lucru”, a declarat ministrul german de finanţe, Christian Lindner, la sosirea sa la Finanţele G7 din Petersberg, lângă Bonn. „Suntem impresionaţi de curajul cu care se luptă Ucraina, care ne apără şi valorile. Şi ne simţim responsabili”, a adăugat el, vorbind despre planul de ajutor adus în discuţie la summit.

Victimele războiului cresc de la o zi la alta. Numărul copiilor ucraineni ucişi şi 427 răniţi în 85 de zile de război a crescut la 231, a fost anunţat de biroul procurorului general din Kiev pe Telegram citat de UNIAN. Cel mai mare număr de victime mici este înregistrat în regiunile Doneţk, Kiev, Harkov, Cernihiv, Herson, Lugansk şi Mykolaiv.

Ieri s-a aflat despre moartea unei tinere de 17 ani în oraşul Polohi, în regiunea Zaporijie, ca urmare a bombardamentelor ruseşti asupra clădirilor civile din oraş. În urmă cu două zile, pe autostrada din zona Mikolaiv, 8 persoane, inclusiv o fetiţă de 5 ani, au murit în urma exploziei unei mine.

Motivele reale din spatele temerii Rusiei privind aderarea Finlandei la NATO

Alertați de invazia nejustificată a Ucrainei, la comanda liderului de la Kremlin, cetățenii din Finlanda și Suedia au produs o schimbare la nivelul întregii opinii publice referitoare la aderarea la NATO și ceea ce părea cândva imposibil, astăzi a devenit realitate: ambele nu doar că au decis că vor să facă parte din alianță, ba chiar accelerează ritmul în această direcție.

În ceea ce privește Finlanda, inițial, președintele Sauli Niinisto și premierul Sanna Marin , s-au pronunțat în favoarea intrării țării nordice în Alianța Atlantică , o cerință esențială pentru continuarea procesului de aderare.

Rusia s-a grăbit apoi cu un drept la replică, mutânt atenția de la cine este de fapt agresorul, Kremlinul poziționându-se ca victimă în toată povestea și considerând decizia Finlandei o „amenințare” la adresa „securității sale naționale”.

Astfel, Moscova a avertizat că se vede obligată să adopte „măsuri de răspuns tehnico-militar și de altă natură” .

„Nu am fost surprinși”, spune ministrul finlandez pentru Afaceri Europene și Management al Proprietăților, Tytti Tuppurainen, despre amenințarea de război în Europa, după invazia rusă a Ucrainei, potrivit El Periodico.

„Ne-am pregătit societatea pentru această situație încă din al Doilea Război Mondial”, continuă el, amintind că țara nordică a trăit opt ​​decenii în umbra Uniunii Sovietice și timp de 20 de ani în cea a guvernului condus autocratic de... (CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel