Putin: Rusia este pregătită să continue dialogul cu SUA dacă Washingtonul vrea acest lucru
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Rusia a anunțat că este pregătită să continue consultările cu Statele Unite. 

Rusia este pregătită să continue dialogul cu Statele Unite dacă Administraţia de la Washington doreşte acest lucru, a declarat, joi, preşedintele Vladimir Putin, la o zi după întâlnirea cu omologul său american, Joseph Biden, scrie Mediafax. 

"Noi suntem pregătiţi să continuăm dialogul în măsura în care este pregătită şi partea americană pentru acest lucru", a declarat Vladimir Putin, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Soir, într-un discurs rostit joi la o întâlnire cu absolvenţi ai cursurilor de administraţie publică din Rusia.

Întâlnire istorică la Geneva                                                                                

Vladimir Putin şi Joseph Biden s-au întâlnit, miercuri, în oraşul elveţian Geneva. Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat că a avut o discuţie "pozitivă" cu omologul său din Rusia, subliniind că stabilitatea strategică a fost unul dintre subiectele principale. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că discuţia cu omologul său american, Joseph Biden a fost "foarte constructivă", anunţând că ambasadorii rus şi american vor reveni la posturi.

Statele Unite şi Rusia au pledat, într-o declaraţie comună adoptată după summit, pentru "dialog în scopul stabilităţii strategice" şi pentru măsuri de control al armamentului şi reducere a riscurilor.

Rusia îşi va retrimite ambasadorul în Statele Unite

Ambasadorul Rusiei, Anatoly Antonov, îşi va relua activităţile în SUA începând de săptămâna viitoare, în virtutea acordului preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu omologul american, Joseph Biden, afirmă oficiali din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova, conform agenţiilor Interfax şi Reuters, scrie Mediafax. 

Liderul de la Kremlin a precizat că a stabilit cu preşedintele SUA, Joseph Biden, ca ambasadorii celor două ţări să fie retrimişi la posturi. Rusia l-a retras pentru consultări, în martie, pe ambasadorul de la Washington, Anatoly Antonov, iar ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a revenit la Washington din cauza tensiunilor bilaterale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel