Urmărește emisiunea live
Putin RESPINGE acuzațiile privitoare la otrăvirea lui Navalnîi
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele rus neagă acuzațiile privitoare la faptul că el ar sta în spatele otrăvirii opozantului său, Alexsei Navalnîi.

Vladimir Putin a negat că Rusia se află în spatele otrăvirii liderului opoziției, Alexei Navalnîi, calificând o anchetă recentă a jurnaliștilor de la Bellingcat drept „falsificare”.

„Cine trebuia să-l otrăvească...”, a spus Vladimir Putin în timpul unei conferințe de presă televizate la nivel național, negând că ar fi fost implicată agenția de spionaj FSB din Rusia. „Dacă ar fi vrut să îl otrăvească, atunci probabil că ar fi terminat treaba”, a mai punctat acesta.

Putin acuză Statele Unite

În prima reacție publică a Kremlinului la acuzații, Putin a acuzat agențiile de informații americane că au divulgat informații în acest caz. „Înseamnă că acest pacient din Berlin are sprijinul serviciilor de informații americane”, a spus președintele rus în primă fază. De asemenea, acesta a numit Bellingcat, colectivul de investigații online fondat de Eliot Higgins, drept un surogat al agențiilor de informații străine. „Nu este o investigație, este legalizarea materialelor agențiilor de informații americane”.

De asemenea, Putin a acuzat guvernul SUA că a sponsorizat alte investigații asupra familiei și asociaților săi. „Acesta este serviciul de securitate al Departamentului de Stat și SUA, ei sunt adevărații autori. Oricum, acest lucru a fost clar făcut la ordinele lor. Acest lucru este absolut evident”, a spus Putin., informează TheGuardian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel