Putin, ordin pentru FSB: Căutați și pedepsiți rușii care s-au alăturat armatei ucrainene
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce declarații a făcut președintele Rusiei, Vladimir Putin, despre rușii care s-au alăturat armatei ucrainene.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a primit ordin de la președintele Vladimir Putin să caute și să "pedepsească" rușii care s-au alăturat regimentelor din armata ucraineană.

"Solicit, așa cum s-a întâmplat întotdeauna în istoria noastră, să nu uităm cine sunt, să-i identificăm pe nume. Îi vom pedepsi fără niciun fel de prescripție, oriunde s-ar afla”, a declarat el în timpul unei reuniuni a consiliului Serviciului Federal de Securitate (FSB).

Putin a comparat apoi rușii din armata ucraineană cu Armata Rusă de Eliberare - aproximativ 50.000 de soldați ruși care au luptat alături de Germania n*zistă în cel de-al Doilea Război Mondial. "În ceea ce-i privește pe acești trădători, actualii lor stăpâni nu le arată nicio milă: Ei sunt trimiși direct în luptă sub forma cărnii de tun. Primesc ceea ce merită", a conchis el, conform POLITICO.

Unități paramilitare formate din cetățeni ruși

Declarațiile lui Putin vin pe fondul afirmațiilor potrivit cărora Russian Volunteer Corps, Freedom of Russia Legion și Siberian Battalion - unități paramilitare antiguvernamentale formate din cetățeni ruși - desfășoară operațiuni de diversiune în regiunea rusă Belgorod, regiune care se învecinează cu Ucraina.

Aceste unități au anunțat în mod regulat în ultimele săptămâni lovituri de artilerie asupra regiunii Belgorod și au îndemnat cetățenii ruși să plece.

Guvernatorul regiunii Belgorod a anunțat că 9000 de copii au fost evacuați din districtele din apropierea graniței cu Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel