Putin nu-l vrea pe Macron ca mediator pentru pace în Ucraina: "Nu poate pretinde acest rol"
Autor: Dan Carp | Publicat pe: 04 iun 2023, 11:44
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Vladimir Putin
Sursă foto: Facebook Vladimir Putin
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a exclus posibilitatea ca Franţa să devină un moderator în cadrul iniţiativelor de pace pentru Ucraina. 

"Franţa este implicată în conflictul din Ucraina şi nu este o ţară neutră, drept urmare nu poate pretinde la rolul de moderator în cadrul iniţiativelor de pace, reglementarea paşnică a conflictului din Ucraina", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.

"Nu am văzut şi nici nu am auzit niciun fel de declaraţii oficiale ale preşedintelui Franţei pe această temă, dar, în acest context, Franţa nu poate fi inclusă în rândul statelor neutre, cele care pot pretinde la rolul de moderator, cum ar fi de exemplu Brazilia, China, ţările africane, cum ar fi Vaticanul", a afirmat Peskov, într-un interviu acordat emisiunii "Moscova. Kremlin. Putin" de la postul de televiziune Rossia 1 (VGTRK - Compania publică de radio şi televiziune), un fragment din care a fost postat pe canalul său de Telegram de către jurnalistul Pavel Zarubin.

Peskov acuză că Ucraina ar fi "un instrument" în mâinile aliaților occidentali

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a adăugat că: "Franţa nu poate face acest lucru, deoarece este un participant activ, de facto, la acest conflict şi, de altfel, un participant de partea Ucrainei". Peskov a remarcat faptul că francezii ar trebui să răspundă pentru aceasta.

"Drept urmare, acesta este primul motiv pentru care ei nu pot pretinde la acest statut. Al doilea, în momentul de faţă, Ucraina este, de fapt, un instrument al acestui conflict, conflictul a devenit cu adevărat unul mult mai de amploare, iar Occidentul colectiv, practic, poartă un fel de război combinat împotriva ţării noastre", a adăugat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.

 "Este inutil şi lipsit de perspective să te angajezi în rezolvarea conflictului cu un astfel de instrument", a mai spus acesta

Peskov a menţionat că nu a auzit declaraţia preşedintelui francez, Emmanuel Macron, despre necesitatea organizării, la Paris, a unui summit privind reglementarea paşnică a conflictului din Ucraina, despre care a scris mass-media. El a cerut timp ca să clarifice ce anume s-a avut în vedere. Peskov s-a declarat ferm convins de faptul că atât Macron, cât şi alţi lideri europeni ar trebui să cunoască poziţia lui Putin, care este deschis la dialog. Peskov a subliniat că preşedintele Federaţiei Ruse este deschis oricăror contacte care vizează rezolvarea situaţiei din Ucraina şi atingerea obiectivelor ruseşti prin alte mijloace în afară de aşa-zisa operaţiune militară specială rusă, dar Occidentul colectiv nu-i oferă Rusiei aceste opţiuni, relatează Rador

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?