Data publicării:

Putin laudă legăturile cu Arabia Saudită în timpul întâlnirii cu Prințul Moștenitor

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Reuters: Următoarea întâlnire dintre Putin și Prințul Moștenitor ar trebui să aibă loc la Moscova.

 Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că legăturile cu Arabia Saudită au atins un "nivel fără precedent" în timp ce a început o întâlnire organizată în grabă în Riyadh cu Prințul Moștenitor Mohammed bin Salman.

În remarci introductive transmise la televiziunea rusă, Putin i-a mulțumit prințului moștenitor pentru invitație, afirmând că inițial se aștepta ca Mohammed bin Salman să vină la Moscova, "dar au intervenit schimbări în planuri".

El a subliniat că următoarea întâlnire ar trebui să aibă loc la Moscova și că cele două țări au relații solide și stabile în domeniile politic, economic și umanitar.

"Nu există nimic care să împiedice dezvoltarea relațiilor noastre prietenoase", a subliniat Putin către prințul moștenitor.

Discuțiile sunt așteptate să abordeze subiecte precum conflictul din Gaza și colaborarea între cele două țări în cadrul grupului OPEC+, care cuprinde producători de petrol.

"Este foarte important pentru noi toți să schimbăm informații și evaluări cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune", a adăugat Putin.

Arabia Saudită, jucător cheie pe piața petrolului

„Congresul SUA arată o reticență mare față de asistența acordată Ucrainei. Dacă Ucraina pierde războiul, cei care vor suferi cel mai mult vor fi românii, în afară de ucraineni. Dacă va fi o graniță comună cu Federația Rusă nu ne-ar bucura deloc. Desigur, și Republica Moldova, care va fi supusă unei presiuni mari din partea Rusiei.

În privința OPEC, acolo un rol fundamental îl are Arabia Saudită. Până la urmă sunt trei mari producători de petrol în lume: SUA, Rusia și Arabia Saudită. Deci, vizita lui Putin la Abu Dhabi ține de aceste interese economice. Și Rusia are un interes major în a crește prețul petrolului pentru a-și finanța economia de război, pentru a-și acoperi găurile din economie, iar toate statele producătoare de petrol nu ar fi deranjate de creșterea prețului. Faptul că s-ar putea provoca o recesiune mondială nu îi afectează în acest moment, iar interesele imediate au prioritate înaintea celor pe termen lung. Pe termen lung, petrolul nu va mai avea o valoare atât de mare dacă va fi reușit acest plan „verde” în care se implementează cu atât de mult efort în Uniunea Europeană.”, ne-a mai spus Bogdan Chirieac.

Mizele vizitei lui Putin în Emirate. Chirieac: Visele sale, ca Rusia să conteze la marea masă, sunt spulberate în acest moment
https://www.dcnews.ro/culisele-vizitei-lui-putin-in-emirate-chirieac-visele-sale-ca-rusia-sa-conteze-la-marea-masa-sunt-spulberate-in-acest-moment_940718.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel