Data publicării:

Putin l-a luat la rost pe noul ambasador al SUA în Rusia, la ceremonia de acreditare. "Relațiile noastre, într-o criză profundă"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Putin l-a luat la rost pe noul ambasador al SUA în Rusia la ceremonia de acreditare. "Relațiile noastre, într-o criză profundă" / Foto: Kremlin.ru
Putin l-a luat la rost pe noul ambasador al SUA în Rusia la ceremonia de acreditare. "Relațiile noastre, într-o criză profundă" / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin a vorbit despre relațiile dintre Rusia și SUA.

Președintele Vladimir Putin a declarat că relațiile dintre Rusia și Statele Unite se confruntă cu o criză profundă. Totodată, liderul de la Kremlin a afirmat că politica Statelor Unite ale Americii, inclusiv sprijinul pentru revoluțiile de culoare, a dus, ca urmare, la criza actuală din Ucraina.

El a afirmat acest lucru la ceremonia de prezentare a acreditărilor de către ambasadorii statelor străine. La ceremonie a participat și noul ambasador al SUA, Lynn Tracy, scrie Interfax.

"Relațiile dintre Federația Rusă și Statele Unite, de care depind direct securitatea și stabilitatea globală, se află, din păcate, într-o criză profundă", a spus președintele rus.

"Se bazează pe abordări fundamental diferite ale formării ordinii mondiale moderne", a mai afirmat Vladimir Putin.

Putin l-a luat la rost pe noul ambasador al SUA

Adresându-se lui Tracy, el a menționat că nu dorește să deranjeze atmosfera fericită a prezentării acreditărilor, dar a adăugat: "Știu că s-ar putea să nu fiți de acord cu mine, dar nu pot decât să spun astăzi că utilizarea Statelor Unite în politica externă a unor instrumente precum sprijinul pentru așa-numitele "revoluții de culoare", sprijinul în acest sens pentru lovitura de stat de la Kiev din 2014, a dus în cele din urmă la criza ucraineană de astăzi, a adus în plus o contribuție negativă la degradarea relațiilor ruso-americane".

El a mai spus că Moscova "a pledat întotdeauna pentru construirea relațiilor ruso-americane exclusiv pe principiile egalității, respectului pentru suveranitatea și interesele celuilalt și neamestecul în treburile interne. Ne vom ghida după acest lucru și în viitor".

La aceeași ceremonie, Putin a remarcat criza în relațiile Rusiei cu Uniunea Europeană, dar și-a exprimat și speranța că aceste contacte vor fi construite în modul necesar ambelor părți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel