Data publicării:

Putin își încordează mușchii: Iată arsenalul aerian al Rusiei

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Armies Power
Sursa Foto YouTube Armies Power
Luptători, elicoptere și multe altele: bombele nucleare din avioane care îngrijorează Occidentul. Cererile lui Zelensky: cursa contra cronometru pentru a antrena piloți și a primi avioanele necesare pentru a rezista în continuare.

Potrivit bazei de date WorldAir Force 2022, Rusia are a doua cea mai mare flotă aeriană din lume (4.173 de avioane). Acestea sunt cele mai eficiente mijloace de care dispune la momentul actual, potrivit Rai News.

Avionul de vânătoare cu două motoare Mig-29 


MiG-29K (cod NATO Fulcrum) este un avion de vânătoare cu două motoare din a patra generație dezvoltat de Uniunea Sovietică de atunci ca răspuns la avioanele F-15 americane. Proiectat în primul rând pentru luptă aer-aer, avionul de luptă rusesc este o aeronavă cu un singur loc care poate atinge mai mult decât dublul vitezei sunetului: 2.740 km/h la altitudini mari. MiG-29 garantează performanțe excelente, dar are o rază redusă. Există și o versiune care poate fi utilizată de un portavion, MiG-29K. Poate transporta aproximativ 3.600 de kilograme de dispozitive explozive.  

Youtube video image

Sukhoi Su-27: 8.000 de cartușe pe minut


Sukhoi Su-27 (codul NATO Flanker) a fost dezvoltat împreună cu MiG-29 și a fost primul vânător sovietic operațional cu așa-numitele comenzi fly-by-wire. În ciuda faptului că este o aeronavă foarte mare - 21,90 metri lungime și o anvergură a aripilor de 14,70 metri - acest avion de vânătoare poate fi manevrat cu ușurință. Su-27 poate atinge viteze de 2.500 km/h la altitudine. Poate transporta în jur de 4.440 de kilograme de muniție.

Su-24: încărcat și cu arme nucleare

Bombardierul Sukhoi Su-24 cu două locuri (cod NATO Fencer) este o aeronavă cu capacități importante de atac la joasă altitudine. Su-24 poate transporta o sarcină utilă de 8 tone și are o autonomie de încărcare completă de peste 600 de kilometri. Bombardierul rus este foarte puternic: echipat cu un tun de 23 mm cu o rată de foc de 8.000 de cartușe pe minut, poate transporta practic orice armament posibil pentru interdicție, inclusiv arme nucleare.  

Elicopterul Kamov Ka-52

Ka-52 (cod NATO Hokum-B) este un elicopter multirol de fabricație rusă, capabil să reziste la proiectile de 23 mm. Cunoscut și sub denumirea de „Aligator”, elicopterul este format din două rotoare principale opuse, dar nu are rotor de coadă: această structură îi permite o mai mare manevrabilitate, precum și posibilitatea de a atinge o viteză maximă de aproximativ 310 km/h.

Una dintre particularitățile lui Aligator este utilizarea scaunelor ejectabile datorită unui sistem care permite detașarea lamelor chiar înainte ca scaunele să fie ejectate. KA-52 poate oferi sprijin aerian apropiat și acoperire pentru forțele speciale. De asemenea, este folosit pentru a efectua misiuni de recunoaștere și salvare. Aligator este capabil să detecteze un grup de tancuri de la 45 de kilometri și o navă de război de la 150 de kilometri.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel