Putin îşi amână show-ul anual televizat 'Linie directă' cu poporul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Putin îşi amână show-ul anual televizat 'Linie directă' cu poporul  / Foto Agerpres
Putin îşi amână show-ul anual televizat 'Linie directă' cu poporul / Foto Agerpres
Preşedintele rus Vladimir Putin nu va susţine tradiţionalul său dialog anual televizat denumit 'Linia directă' cu poporul, în cursul căruia răspunde în direct la întrebări din partea publicului, în luna iunie, aşa cum a făcut-o în decursul mai multor ani, transmit DPA şi Interfax, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Pregătirile sunt în curs, dar încă nu s-a stabilit o dată concretă pentru acest eveniment, a afirmat Peskov, excluzând posibilitatea ca acest show televizat să aibă loc luna aceasta. Dialogul lui Putin în direct cu populaţia rusă se desfăşoară în mod tradiţional din 2017 în luna iunie, cu o singură excepţie în 2020, primul an al pandemiei de COVID-19.

Ce este 'Linia directă'

'Linia directă' este un program de o oră în care ruşii obişnuiţi îşi pot exprima preocupările personale în dialog cu şeful statului. Acest maraton TV îi oferă lui Putin o oportunitate de a se prezenta populaţiei ca o figură paternă grijulie.

De obicei, le promite cetăţenilor care i se adresează pe această cale că le va rezolva problemele - fie că este vorba de plăţi restante la salarii, reparaţii rutiere sau o conexiune lipsă la reţeaua de alimentare cu gaze. Unii telespectatori din trecut au pus şi întrebări politice, dar toate întrebările sunt dinainte selectate de către Kremlin.

Deocamdată nu se ştie dacă amânarea tradiţionalului 'dialog în direct' cu poporul are legătură cu invazia Rusiei în Ucraina, numită de Moscova 'operaţiune specială militară', în care armata rusa înregistrează progrese mult mai slabe decât se anticipa, potrivit observatorilor.

De altfel, Putin a apărut mai rar în public de când a ordonat campania militară în Ucraina la 24 februarie, primul act de agresiune de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. Peskov afirmase săptămâna trecută că 'Linia directă' cu poporul ar putea avea loc la scurt timp după Forumul economic internaţional de la Sankt-Petersburg, preconizat pentru mijlocul lunii iunie, aminteşte DPA, conform Agerpres.

Trupele ruse controlează din nou o mare parte a orașului Severodoneţk

Forţele ucrainene au fost miercuri împinse înapoi către periferiile oraşului industrial Severodoneţk, în faţa unui puternic asalt al trupelor ruse, a anunţat guvernatorul regional ucrainean, o nouă întorsătură majoră în evoluţia uneia dintre cele mai sângeroase bătălii în războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei, transmite Reuters.

Rusia a concentrat efective importante şi o mare putere de foc în asaltul asupra acestui oraş din estul Ucrainei pe care Kievul a promis că-l va apăra cât mai mult posibil, considerând că ar putea fi o bătălie hotărâtoare pentru cursul ulterior al războiului.

După ce săptămâna trecută trupele ucrainene au lansat o contraofensivă în urma căreia au împins în retragere trupele ruseşti şi au recuperat circa jumătate din oraş, guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, a anunţat miercuri după-amiază că cea mai mare parte a oraşului este acum din nou sub control rusesc.

Forţele noastre au acum controlul din nou doar asupra periferiilor oraşului. Dar lupta continuă, forţele noastre apără Severodoneţkul, este imposibil de spus dacă ruşii controlează complet oraşul, a declarat Gaidai pentru agenţia RBC-Ukraina. Potrivit acestuia, trupele ucrainene au fost nevoite să se retragă în urma intenselor bombardamente ruseşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel