Putin, întâlnire cu Xi Jinping. Liderul de la Kremlin a criticat încercările SUA de a crea o „lume unipolară” și a manifestat sprijinul pentru politica „O singură China”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vladimir Putin s-a întâlnit cu Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze.

Președintele rus Vladimir Putin a criticat încercările de creare a unei „lumi unipolare” și a lăudat abordarea „echilibrată” a Chinei față de Ucraina, când s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping la Organizația pentru Cooperare din Shanghai (SCO).

Putin a vizat direct Statele Unite, spunând: „Încercările de a crea o lume unipolară au dobândit recent o formă absolut urâtă și sunt complet inacceptabile”.

Putin îi spune lui Xi Jinping că Moscova sprijină politica Beijingului „O singură China”.

Președintele Rusiei i-a spus liderului chinez Xi Jinping că Moscova sprijină politica Beijingului „O singură China”, se opune „provocărilor” din partea Statelor Unite în strâmtoarea Taiwan și a spus că Rusia apreciază „poziția echilibrată” a Chinei față de Ucraina.

Cei doi lideri s-au întâlnit la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, care s-a ținut în Uzbekistan, în prima lor întâlnire față în față de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, conform Al Jazeera.

UE prelungește cu încă șase luni sancțiunile împotriva celor ”responsabili de amenințarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei”

Consiliul Uniunii Europene a decis să prelungească cu încă șase luni, până la 15 martie 2023, perioada măsurilor restrictive care îi vizează pe cei responsabili de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, a suveranității și independenței Ucrainei.

Potrivit unui comunicat al instituției, aceste măsuri aflate în vigoare prevăd restricții de călătorie pentru persoanele fizice, înghețarea activelor și interdicția de a le pune acestora la dispoziție fonduri sau alte resurse economice.

”Consiliul a decis astăzi să prelungească durata măsurilor restrictive care vizează pe cei responsabili de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei cu încă șase luni, până la 15 martie 2023 .

Măsurile restrictive existente prevăd restricții de călătorie pentru persoanele fizice, înghețarea activelor și interzicerea punerii la dispoziție a fondurilor sau a altor resurse economice persoanelor și entităților enumerate. Sancțiunile vor continua să se aplice pentru 1206 persoane și 108 entități , dintre care multe sunt vizate ca răspuns la agresiunea militară nejustificată și neprovocată a Rusiei în curs de desfășurare împotriva Ucrainei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel