Data publicării:

Putin îi îndeamnă pe soldații ruși din Ucraina să facă studii militare pentru a-și continua cariera în Forțele Armate. "Avem nevoie de oameni testați prin foc și lupte"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin îi îndeamnă pe soldații ruși aflați pe frontul din Ucraina să facă studii militare pentru a-și continua cariera în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Președintele rus Vladimir Putin îi îndeamnă pe soldații care luptă acum pe frontul din Ucraina să facă studii militare pentru a-și continua cariera în Forțele Armate ale Federației Ruse. Liderul de la Kremlin a afirmat că membrii "operațiunii speciale" care au decis să-și lege viața  de serviciul militar ar putea primi o educație adecvată, astfel încât pe viitor, ei să fie acei care formează personalul de comandă al Forțelor Armate ale Federației Ruse, scrie Interfax.

"Cei care vor să rămână, probabil că ar fi corect să facă următorul pas în această carieră și să obțină o educație militară adecvată. Dacă cineva are această educație militară, atunci continuă studiile în specialitatea aleasă", a spus Vladimir Putin în timpul unei vizite la Spitalul Clinic Militar Central A.A. Vishnevsky al Ministerului Rus al Apărării.

În spital, Vladimir Putin a discutat cu soldații ruși răniți pe frontul din Ucraina și le-a oferit premii de stat.

El a mai susținut că punctul său de vedere este împărtășit de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, care a afirmat că "viitorii comandanți ai forțelor armate ar trebui să fie recrutați și dintre oameni ca tine", adresându-se astfel soldaților trimiși la război.

"Forțele Armate au nevoie de astfel de oameni testați prin foc și lupte", a spus Putin.

Kremlinul ar fi preluat controlul direct asupra grupului Wagner. Prigojin neagă, printr-o declarație furioasă: „Șoigu nu poate gestiona corect formația militară”

Rusia pare să fi luat controlul direct asupra lui Wagner, după luni de lupte interioare între oficialii apărării și grupul militar privat.

Ministrul adjunct al Apărării Nikolai Pankov a declarat sâmbătă că „formațiunilor de voluntari” li se va cere să semneze contracte direct cu Ministerul Apărării. Declarația formulată vag se crede că vizează grupul Wagner.

Dar într-o declarație furioasă duminică, șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a spus că forțele sale vor boicota contractele, scrie BBC. Gruparea militară privată a jucat un rol major în războiul din Ucraina, luptând de partea forțelor ruse.

Dar Prigojin, despre care se spune că are ambiții politice proprii, a fost implicat de luni de zile într-o dispută publică cu ministrul Apărării Serghei Șoigu și șeful militar Valery Gerasimov. El i-a acuzat în mod repetat pe cei doi de incompetență și de aprovizionare insuficientă deliberată a unităților Wagner care luptă în Ucraina.

„Wagner nu va semna niciun contract cu Șoigu”, a declarat Prigojin ca răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la anunțul ministerului apărării. „Șoigu nu poate gestiona corect formația militară”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel