Putin, enervat la o întâlnire privind dezvoltarea industriei construcțiilor navale. "Îmi pun cenușă în cap"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin, enervat la o întâlnire privind dezvoltarea industriei construcțiilor navale. "Îmi pun cenușă în cap" / Foto: Kremlin.ru
Putin, enervat la o întâlnire privind dezvoltarea industriei construcțiilor navale. "Îmi pun cenușă în cap" / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin s-a enervat pe șeful unei corporații la o întâlnire privind dezvoltarea industriei construcțiilor navale.

La o întâlnire privind dezvoltarea industriei construcțiilor navale, președintele rus Vladimir Putin s-a enervat pe șeful United Shipbuilding Corporation, Alexei Rakhmanov. Președintele rus l-a criticat pentru încheierea mai multor contracte neprofitabile, scrie Interfax.

"Aleksey Lvovich, de ce au încheiat contracte neprofitabile?", l-a întrebat Putin pe șeful USC.

VEZI ȘI: Cine a fost Dan Rapoport, dușmanul lui Putin, găsit mort în șlapi, în fața casei sale din Washington. Legătura cu familia Trump

Șeful USC: Îmi torn cenușă în cap



"Problema se referă la comenzile șefului, când începem construcția, fără a avea practic nicio specificație completă și înțelegere în ce va consta nava”, a răspuns Rakhmanov.

"Suntem în astfel de situații, când lucrăm cu Ministerul Apărării, lucrăm la prețuri estimative, dar bugetul guvernează, din păcate, dacă vorbim de nave Rosmorport sau, de exemplu, în discuțiile cu comercianții privați, rulăm mereu. Sunt două probleme: noi în stadiul de formare a construcției acestei comenzi, fără a avea un proiect, nu putem preciza care va fi prețul, iar din moment ce încercăm să fim orientați către client, în acest sens am mers prea mult față de clienți pentru a construi, a preda nave și după a face o afacere cu bani”, a spus șeful corporației...Poate că aceasta este o abordare greșită, îmi pun cenușă în cap, dar întotdeauna mi s-a părut că mai întâi Patria Mamă și apoi finanțele noastre”, a adăugat Rakhmanov.

Vladimir Putin: Vă atrag atenția! Încălcarea disciplinei financiare nu corespunde intereselor Patriei



"Ați spus că mai întâi Patria, apoi finanțele. Vreau să vă atrag atenția asupra faptului că interesele Patriei sunt direct legate de disciplina financiară și invers - încălcarea disciplinei financiare nu corespunde intereselor Patriei. Vă atrag atenţia asupra acestui lucru. În ceea ce privește interesele clientului, atunci aici, desigur, trebuie să lucrezi cu clientul, pentru a-i asigura interesele. Dar asta nu înseamnă că trebuie să faci totul humpty-dumpty, să începi construcția, să termini și apoi te ocupi de finanțe", a răspuns Putin.

"Întrebarea este să nu neglijezi interesele clientului, întrebarea este să rezolvi în timp util și competent toate problemele formale legate de încheierea contractelor într-un timp scurt. Vă atrag atenția asupra acestui lucru", a conchis Putin.

Mai devreme, la întâlnire, viceprim-ministrul,șeful Ministerului Industriei și Comerțului al Federației Ruse, Denis Manturov, a declarat că înainte de luna decembrie este planificată efectuarea unui audit financiar al datoriei acumulate a United Shipbuilding Corporation pe segmentul construcțiilor navale civile. Răspunzând la întrebarea lui Putin, de unde a venit datoria acumulată, Manturov a explicat că aceasta a apărut din cauza faptului că șantierele navale doresc să înceapă construcția mai repede, fără a primi expertiză de înaltă calitate și un preț fix în contract, ceea ce duce în final la o creștere a costurile de construcție.

VEZI ȘI: Confruntare explozivă în noiembrie: Putin și Xi Jinping, față-n față cu Zelenski și Biden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel