Urmărește emisiunea live
Putin, enervat de premierul Armeniei, a aruncat stiloul pe masă. Tudor Curtifan (DefenseRomania.ro): Nu e o postură foarte fericită pentru Moscova
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomania.ro, a comentat gestul nervos al lui Vladimir Putin.

Nikol Pashinyan, premierul Armeniei, a refuzat să semneze o declarație în urma summitului Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO). După gestul oficialului armean, Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a fost filmat în timp ce a aruncat stiloul pe masă. De asemenea, în imagini se observă și o stare de șoc la Aleksandr Lukașenko.

Tudor Curtifan: Nu e o postură foarte fericită pentru Moscova

Tudor Curtifan, redactor-șef la DefenseRomania.ro, a comentat, la Antena 3 CNN, imaginile cu liderul de la Kremlin:

„Încă de la începutul invaziei, unul dintre obiectivele diplomatice ale Federației Ruse a fost să încerce să iasă din această izolare la care Moscova a fost supusă după agresiunea neprovocată împotriva Ucrainei. După câteva luni, Vladimir Putin a reușit la summitul din Uzbekistan, al Organizației de Cooperare de la Shanghai, să întâlnească anumiți lideri, dar nu a fost, pentru el, un moment foarte prielnic.

Aceste imagini vin după imaginile de atunci, când Vladimir Putin a fost, evident, dominat de Recep Tayyip Erdoğan, am avut și acea situație în care președintele chinez Xi Jinping a refuzat, invocând pandemia, să ia masa cu el. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, cu stiloul aruncat, nu e o postură foarte fericită pentru Moscova și e un răspuns armean la războiul din Nagorno-Karabah. Știm că Federația Rusă conduce acest tratat de securitate în care rușii nu au intervenit, la solicitarea Armeniei, în urma agresiunii azere“, a spus Tudor Curtifan, redactor-șef Defense România.

Rusia pregăteşte o provocare pentru a atrage Belarus în războiul din Ucraina (armata ucraineană)

Rusia pregăteşte de o manieră iminentă comiterea unui 'act provocator' pe teritoriul belarus pentru a atrage această ţară aliată Moscovei în războiul din Ucraina, a comunicat joi Statul Major General al forţelor armate ucrainene, citat de EFE.

'Serviciile secrete ale Federaţiei Ruse pregătesc o provocare pe teritoriul belarus', atenţionează comandamentul militar într-un comunicat video publicat pe Facebook şi preluat de publicaţia Ukrainska Pravda.

'Ruşii ar putea ţinti instalaţii de infrastructură critică, inclusiv centrala nucleară din Ostroveţ', situată în nord-vestul Belarus şi aproape de graniţa cu Lituania (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel