Putin, disperat din cauza eșecurilor din Ucraina. Le permite străinilor să servească în armata rusă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a permis străinilor să servească în armata rusă.

Vladimir Putin pare disperat din cauza eșecurilor din Ucraina. Președintele rus a semnat un decret care permite persoanelor cu cetățenie străină să servească în Forțele Armate ale Federației Ruse. Decretul corespunzător a fost publicat luni pe portalul oficial de informații juridice, modificând astfel Regulamentul privind procedura pentru serviciul militar, aprobat printr-un alt decret al președintelui Federației Ruse, din 16 septembrie 1999, scrie Interfax.

Potrivit amendamentelor, serviciul militar "se desfășoară de către soldați, marinari, sergenți, maiștri care sunt cetățeni, inclusiv cei care au cetățenia (naționalitatea) unui stat străin sau un permis de ședere, sau alt document care confirmă dreptul de ședere permanentă a unui cetăţean pe teritoriul unui stat străin, - conform chemării".

Decretul definește, de asemenea, procedura pentru serviciul militar în timp de pace de către cetățenii străini în Forțele Armate ale Federației Ruse și formațiunile militare, procedura de încheiere a unui contract de serviciu militar și încetarea acestuia.

Oficialii ruși îl sabotează pe Putin. "O lovitură de stat se desfășoară în Rusia". Declarația vine chiar de la Moscova

O lovitură de stat se desfășoară în Rusia, deoarece oficialii de rang înalt nu execută în mod deliberat ordinele lui Vladimir Putin, a susținut un respectat analist politic din Moscova, scrie Mirror. Președintele rus este lovit de o "paralizie în luarea deciziilor", potrivit analistului Kirill Rogov.

În timp ce Rogov nu se așteaptă la o "lovitură iminentă de stat", deoarece serviciul de securitate "puternic" al președintelui rus îl va proteja, el a prognozat totuși că în cele din urmă "va dispărea odată cu el".

Neliniștea față de războiul din Ucraina și impactul acestuia asupra economiei și societății amenință puterea lui Putin, susține analistul politic. Rogov a fost anterior cercetător de frunte la Institutul pentru Politică Economică și la Academia Prezidențială Rusă de Economie Națională și Administrație Publică, iar acum este cercetător senior la Fundația INDEM și membru al Consiliului de Administrație al Fundației Misiune Liberal.

El a spus: "Sabotajul deciziilor devine cel mai eficient tip de complot".

Refuzul de a executa decizii "nu implică riscuri mari", dar este eficient în subminarea regimului, a susținut el pe YouTube, pe un canal legat de Fundația Andrei Saharov.

"Când o parte a elitelor se simte suficient de puternică pentru a arăta acest lucru, atunci devine un complot într-o măsură semnificativă. Acest lucru se întâmplă într-un mod pasiv. Nu trebuie să fii puternic pentru a merge la Kremlin și a doborî serviciul de securitate al președintelui. Este suficient să ai forțe care nu vor permite serviciului de securitate al președintelui să te aresteze…", a spus Rogov, care a consiliat anterior guvernul rus.

Cuvintele sale ar putea indica o rezistență pe scară largă în fața lui Putin și a războiul său în cadrul oficialilor de rang înalt, oficialii ruși și alții găsind mijloace subtile de a-i perturba operațiunile.

"Este greu să conduci o lovitură de palat arhaică, dar asta nu este necesar, deoarece mecanismele politice funcționează diferit. Dacă o fracțiune din elitele ruse are suficientă putere pentru a lua decizii și a nu se supune, atunci este deja un colaps al managementului care este urmat de consecințe grave...", a mai spus analistul. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel