Putin: Dialogul nu este posibil decât dacă 'toate cererile ruseşti' sunt acceptate de către Kiev
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 04 Martie 2022, 18:52
WhatsApp
Putin: Dialogul nu este posibil decât dacă 'toate cererile ruseşti' sunt acceptate de către Kiev
Putin: Dialogul nu este posibil decât dacă 'toate cererile ruseşti' sunt acceptate de către Kiev
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, într-o discuţie telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz, că dialogul în favoarea păcii cu Ucraina nu este posibil decât dacă 'toate cererile ruseşti' sunt acceptate de către Kiev, relatează AFP.

'Rusia este deschisă dialogului cu partea ucraineană, precum şi cu toţi cei care vor pacea în Ucraina. Dar cu condiţia ca toate cererile ruseşti să fie satisfăcute', a indicat Kremlinul într-un rezumat al acestei convorbiri care a aut loc 'la iniţiativa Germaniei'.

Un statut 'neutru şi nenuclear' pentru Ucraina, 'demilitarizarea sa obligatorie', 'denazificarea sa'...

Preşedintele rus şi-a reiterat cerinţele: un statut 'neutru şi nenuclear' pentru Ucraina, 'demilitarizarea sa obligatorie', 'denazificarea sa', recunoaşterea anexării peninsulei Crimeea de către Rusia şi 'suveranitatea' regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, în teritoriile lor administrative, în timp ce rebelii nu controlează în prezent decât o treime din acestea.

El a spus că 'speră că reprezentanţii Kievului vor adopta o poziţie rezonabilă şi constructivă în cursul celei de-a treia runde de negocieri', prevăzută - potrivit Kievului - în acest weekend. Putin i-a spus cancelarului german că forţele ruse nu bombardează Kievul şi marile oraşe ucrainene, calificând drept 'fabricaţie grosieră' informaţiile despre distrugerile făcute de armata rusă, notează AFP.

'Informaţiile privind pretinsul bombardament asupra Kievului şi asupra altor mari oraşe nu sunt decât fabricaţii grosiere ale propagandei', i-a transmis Putin lui Scholz, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

'Scopurile şi obiectivele' Moscovei în războiul său cu Ucraina vor fi 'fără nicio îndoială atinse'

El a afirmat că 'scopurile şi obiectivele' Moscovei în războiul său cu Ucraina vor fi 'fără nicio îndoială atinse'.

Pe teren, cel puţin şapte persoane, între care doi copii, au fost ucişi în urma unui atac aerian rusesc asupra unei zone rezidenţiale rurale din regiunea Kiev, a anunţat poliţia ucraineană, citată de Reuters.

Atacul a avut loc în localitatea Markhalivka, situată la numai 10 km de periferia de sud-vest a capitalei ucrainene. Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a aprobat vineri, cu o majoritate covârşitoare, o rezoluţie în favoarea creării unei comisii internaţionale de anchetă privind încălcările drepturilor omului şi ale dreptului umanitar în Ucraina după invazia rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?