Data actualizării:
Data publicării:

Putin, decret prin care ripostează la sancţiunile Occidentului: Răspuns la "acţiunile inamicale ale anumitor state şi organizaţii internaţionale"

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Vladimir Putin a emis un decret prin care ripostează la sancţiunile Occidentului.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis, marţi, un decret care prevede sancţiuni împotriva statelor care au adoptat măsuri "inamicale" în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, o referire la sancţiunile masive impuse de Occident.

Decretul prezidenţial este o ripostă la "acţiunile inamicale ale anumitor state şi organizaţii internaţionale", a comunicat Preşedinţia Rusiei, conform agenţiei de presă Reuters şi postului de televiziune BBC News.

Acţiunea Kremlinului vizează "Statele Unite şi alte naţiuni şi organizaţii internaţionale care s-au alăturat" sancţiunilor contra Rusiei, potrivit agenţiei Interfax.

Decretul prevede interzicerea exporturilor de produse şi materii prime spre anumite state occidentale care au adoptat sancţiuni financiare împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, în virtutea noului decret, companii ruse vor putea anula obligaţiile contractuale în relaţia cu aceste ţări.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Grupul G7 au aplicat sancţiuni financiare şi comerciale masive împotriva Rusiei din cauza invaziei militare din Ucraina.

VEZI ȘI: Parlamentul desființează grupurile de prietenie cu Rusia și Belarus

Senatorii și deputații au decis, marți, desființarea grupurilor parlamentare de prietenie cu Federația Rusă și Belarus. Împotriva deciziei s-au exprimat doar cinci parlamentari.

Grupurile parlamentaere și-au retras deputații și senatorii din grupurile de prietenie cu Rusia.

„Considerăm că este necesar acest demers ca urmare a invaziei pe care o desfășoară Rusia în Ucraina, în pofida opoziției majorității statelor democratice”, au explicat parlamentarii USR.

„Având în vedere solidaritatera Parlamentului României cu poporul ucrainean, victimă a agresiunii militare ilegale, neprovocate și nejustificate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, adoptarea la nivelul UE a unui pachet suplimentar de sancțiuni împotriva Republicii Belarus, ca urmare a sprijinului acordate Federației Ruse în organizarea agresiunii împotriva Ucrainei, precum și solicitările de retragetre primite din partea grupurilor parlamentare PSD, PNL, USR și UDMR, propunem desființarea Grupului parlamentar de prietenie România - Republica Belatrus”, a transmis Grupul Român al Uniounii Interparlamentare.

Decizia a fost luată cu 356 de voturi „pentru”, cinci „contra” și trei abțineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel