Putin, cu flori la căpătâiul lui Gorbaciov. Vâlcu: Seamănă tot mai mult cu Băsescu! / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Astăzi, Vladimir Putin a mers cu un buchet de flori la căpătâiul fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov. Jurnalistul Val Vâlcu a comentat această apariție a actualului lider de la Kremlin.

Președintele rus Vladimir Putin a mers cu un buchet de flori, joi, la căpătâiul lui Mihail Gorbaciov. Totuși, actualul lider de la Kremlin nu va participa, sâmbătă, la funeraliile care se vor organiza la Moscova în memoria fostului lider sovietic.

Invitat la emisiunea Decisiv, la Antena 3, Val Vâlcu a comentat această apariție a liderului de la Kremlin:

„Ca imagine, Putin seamănă tot mai mult cu Băsescu. Aruncă mesaje și într-o parte, și în alta. Spunea că Gorbaciov e cea mai mare pacoste pentru Rusia, acum se duce, îi dă flori, dar nu se duce la înmormântare. Acoperă tot spectrul. Pe de altă parte, dă mesaje naționaliste, imperiale, țariste, mă rog, jocurile lui Vladimir Putin, ce pot să spun.

Există, evident, și scenariul că Gorbaciov, de fapt, a acționat în interiorul unui plan, al unui sistem, care își dădea seama că URSS-ul nu mai poate fi menținută, sunt costuri prea mari, republicile trag în stânga-dreapta, iar atunci s-a preferat o aterizare în câmp, dar o aterizare controlată în locul unei prăbușiri“, a punctat, la Antena 3, jurnalistul Val Vâlcu.

Geoană: Dacă Ucraina nu rezistă, mă întreb care va fi următoarea țintă, de data aceasta o țară NATO

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre situația tensionată de la granița României.

„Trebuie să recunoaștem că există un preț pe care îl plătim pentru a opri imperialismul rusesc. Dacă Ucraina nu rezistă și nu îi ajutăm pe ucraineni, mă întreb care va fi următoarea țintă pentru Federația Rusă, de data aceasta o țară NATO. Este un element de prudență și de obligație strategică. Evident că este un cost mai ales pentru cei vulnerabil în societățile noastre, dar noi vorbim de un cost în bani, în timp ce ucrainenii vorbesc de costuri în vieți omenești.

Sancțiunile nu sunt cauza problemelor noastre, ci războiul Rusiei. În aceste moment, față de anul trecut, există o scădere cu 75% a importurilor de gaze. Evident că acest lucru creează o dificultate și liderii europeni caută soluții alternative”, a zis Mircea Geoană la Digi24 (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel