Putin creează o nouă funcție în guvernul Federației Ruse. Cine este Denis Manturov, cel care ar urma să fie numit vicepremier
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin creează o nouă funcție în guvernul Federației Ruse. Cine este Denis Manturov, cel care ar urma să fie numit vicepremier / Foto: Kremlin.ru
Putin creează o nouă funcție în guvernul Federației Ruse. Cine este Denis Manturov, cel care ar urma să fie numit vicepremier / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin ordonat crearea unui nou post în cabinetul premierului Federației Ruse.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret conform căruia premierul va avea acum 11 adjuncți, fiind astfel introdusă o nouă funcție, cea de vicepremier, ocupată de ministrul Industriei și Comerțului. Decretul din 12 iulie a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice în aceeași zi, scrie Interfax.

"Să se stabilească că prim-ministrul Federației Ruse va avea 11 adjuncți, inclusiv un prim-adjunct, un adjunct - plenipotențiarul președintelui Federației Ruse în Districtul Federal din Orientul Îndepărtat, un deputat - șeful aparatului guvernul Federației Ruse și un adjunct - ministrul industriei și comerțului al Federației Ruse.", se arată în document.

Decretul a intrat în vigoare de la data semnării sale. Totodată, guvernul rus a fost însărcinat de Putin "să înainteze propuneri de modificare a actelor Președintelui Federației Ruse în conformitate cu acest decret".

Cine sunt adjuncții premierului rus



Premierul Mihail Mișustin a propus ca Duma de Stat să-l numească pe Denis Manturov, șeful Ministerului Industriei și Comerțului, în funcția nou creată, a informat serviciul de presă al guvernului. Dacă deputații susțin această numire, Manturov va deveni singurul ministru din actuala componență a guvernului rus care deține simultan și funcția de vicepremier.

Acum, prim-ministrul are un prim-adjunct (Andrey Belousov), un viceprim-ministru combină funcția sa cu funcția de șef al aparatului guvernamental (Dmitri Grigorenko), altul deține simultan postul de trimis prezidențial în Districtul Federal din Orientul Îndepărtat ( Yuri Trutnev). De asemenea, vicepremieri sunt Tatiana Golikova, Victoria Abramchenko, Marat Khusnullin, Alexander Novak, Yuri Borisov, Dmitri Chernyshenko, Alexei Overchuk.

Cine este Denis Manturov

Manturov este unul dintre veteranii actualului guvern. El a început să acționeze ca ministru pe 2 februarie 2012, când Viktor Khristenko a părăsit cabinetul. Pe 21 mai 2012, Manturov a fost aprobat ca ministru. După demisia guvernului lui Dmitri Medvedev, acesta și-a păstrat postul în cabinetul lui Mihail Mișustin.

Denis Manturov s-a născut în 1969 la Murmansk. În 1994, a absolvit Universitatea de Stat din Moscova Lomonosov cu o diplomă în sociologie, iar mai târziu - studii postuniversitare la universitate, devenind candidat la științe economice. Cariera sa a început în 1998 cu funcția de director general adjunct al SA "Uzina de aviație Ulan-Ude". Apoi, Manturov a fost director comercial al OJSC "Uzina de elicoptere din Moscova numită după M.L. Mil" și vicepreședinte al Întreprinderii Unitare de Stat Federal "Corporația de Investiții de Stat". În 2003, Manturov a devenit șeful JSC OPK Oboronprom, iar în septembrie 2007, prin ordin guvernamental, a fost numit ministru adjunct al Industriei și Energiei (din 2008 - ministru adjunct al Industriei și Comerțului).

Putin spune că Occidentul a pierdut în Ucraina: ”Începutul războiului înseamnă și începutul prăbușirii ordinii mondiale americane”

În timpul unei întâlniri cu liderii Parlamentului Rusiei, Putin a vizat răspunsul occidental la războiul început odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia, care a inclus sancțiuni dure cărora țara sa a trebuit să le facă față.

”Ar fi trebuit să-și dea seama că au pierdut deja de la începutul operațiunii noastre militare speciale”, a spus Putin pe 7 iulie, folosind termenul oficial rusesc pentru războiul din Ucraina. ”Începutul operațiunii înseamnă și începutul unei prăbușiri radicale a ordinii mondiale americane”, a mai adăugat Vladimir Putin. vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel