Data publicării:

Putin copiază discursul lui Erdogan și condamnă SUA pentru trimiterea unui important portavion în Israel

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat Statele Unite miercuri că agravează situația din Orientul Mijlociu prin trimiterea unui portavion în regiune, susținând că avem nevoie de "soluții de compromis" și că speră că rațiunea va prevala, transmite Reuters.

Liderul Kremlinului a denumit explozia de violență dintre Israel și palestinieni un exemplu elocvent al eșecului politicii SUA în Orientul Mijlociu, care nu ar fi luat în considerare nevoile palestinienilor.

După atacul surpriză al militanților Hamas asupra Israelului, de sâmbătă, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a anunțat că SUA va deplasa un portavion USS Gerald R. Ford mai aproape de Israel.

Putin, vorbind la o conferință despre energie la Moscova, a afirmat că mișcarea SUA, criticată și dur de președintele turc, Tayyip Erdogan, marți, a fost o greșeală.

"Nu înțeleg de ce SUA aduc un portavion în Marea Mediterană. Nu înțeleg cu adevărat care este scopul lor. Oare au de gând să bombardeze Liban sau ce?" a întrebat el.

"Sau au decis să încerce să sperie pe cineva? Există oameni acolo care nu se mai tem de nimic. Acesta nu este modul de a rezolva problema. Trebuie să căutăm soluții de compromis. Desigur, astfel de acțiuni aprind și mai mult situația."

Putin și Erdogan au vorbit despre războiul din Israel

Președinții Federației Ruse și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, au discutat despre situația puternic deteriorată din zona conflictului palestino-israelian în timpul unei conversații telefonice, a informat marți serviciul de presă al Kremlinului, scrie Interfax.

"S-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la escaladarea continuă a violenței și la creșterea catastrofală a numărului de victime civile. A fost subliniată necesitatea unei încetări imediate a focului de către ambele părți și a reluării procesului de negocieri. S-a exprimat disponibilitatea reciprocă de a facilita acest lucru în mod activ", se spune într-un comunicat de presă al Kremlinului.

În timpul conversației, părțile au subliniat că "o reglementare de pace pe termen lung a crizei din Orientul Mijlociu este posibilă numai pe baza formulei "două state" aprobată de Consiliul de Securitate al ONU, care prevede crearea unui stat palestinian independent, în granițele din 1967 cu capitala sa din Ierusalimul de Est", notează serviciul de presă al Kremlinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel