Putin: Contraofensiva ucraineană deja a început, dar toate atacurile au eșuat
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ce se ascunde, de fapt, în spatele discursului lui Vladimir Putin. Bogdan Chirieac China i-a luat fața cu totul, fără să tragă un foc de armă / Foto: Kremlin.ru
Ce se ascunde, de fapt, în spatele discursului lui Vladimir Putin. Bogdan Chirieac China i-a luat fața cu totul, fără să tragă un foc de armă / Foto: Kremlin.ru
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a subliniat vineri că deja a început contraofensiva ucraineană, după cum o demonstrează desfăşurarea de întăriri inamice pe front, transmite EFE.

'Putem constata cu certitudine că contraofensiva (ucraineană) deja a început', a zis Putin presei, conform agenţiei de presă Interfax. De asemenea, președintele rus a zis că toate atacurile desfăşurate în această săptămână de ucraineni 'au eşuat'. 'Forţele ucrainene nu şi-au atins obiectivele pe care şi le-au propus în niciunul dintre sectoarele frontului', a adăugat el.

'Luptele continuă deja pentru a cincea zi consecutiv. De exemplu, ieri şi alaltăieri luptele au fost foarte intense', a spus Putin. Liderul de la Kremlin a calificat pierderile suferite de inamic drept 'semnificative', pentru că, a arătat el, 'se ştie că în operaţiunile ofensive pierderile sunt de obicei de aproximativ trei la unu'. 'Dar în acest caz ele (pierderile) depăşesc cu mult acest indicator clasic. Cifrele sunt impresionante', a insistat Putin.

Putin a evidenţiat eroismul soldaţilor ruşi, buna conducere a comandanţilor lor, precum și eficienţa armamentului rusesc modern, însă a recunoscut că acesta este insuficient pe front. 'Da, încă nu ne ajunge acest tip de armament modern, dar industria de apărare se dezvoltă rapid (...) Are loc o creştere drastică a producţiei de arme moderne', a subliniat președintele rus.

VEZI ȘI - Putin a stabilit cu Lukașenko detaliile cu privire la desfăşurarea de arme nucleare tactice în Belarus: Totul decurge conform planului

În acelaşi timp, Putin a admis că armata ucraineană îşi păstrează 'potenţialul ofensiv', aspect care este evaluat 'în mod realist' de către conducerea Ministerului Apărării atunci când se decid măsurile care trebuie implementate 'pe termen scurt'. 'În ceea ce priveşte dacă contraofensiva (ucraineană) a intrat sau nu în impas, în tot cazul putem constata că până în prezent toate încercările de ofensivă au eşuat, dar regimul de la Kiev îşi păstrează încă potenţialul ofensiv', a spus Putin.

Ministerul Apărării de la Moscova a zis vineri că trupele ruse au respins până la 12 atacuri ucrainene în diferite sectoare ale liniei frontului, din Donbas până în sudul ţării.

Joi, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a transmis că inamicul a încercat să străpungă liniile de apărare ruseşti în Zaporojie, în sudul Ucrainei. Kievul consideră că Federația rusă a aruncat marţi în aer barajul Kahovka pentru a împiedica înaintarea sa peste râul Nipru, în regiunea Herson, spre peninsula anexată Crimeea. Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a semnalat că ofensiva ucraineană va continua în zilele următoare, după ce recent a afirmat că campania militară a Rusiei a eşuat în încercarea de a demilitariza ţara vecină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel