Data publicării:

Putin condamnă atacul din Iran: „Șocant prin cruzimea și cinismul său”

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat miercuri condoleanțe conducerii Iranului după exploziile care au ucis peste 100 de persoane în orașul Kerman, a informat agenția de presă rusă RIA Novosti, citată de Reuters.

Putin a condamnat „terorismul în toate formele sale” și a spus că atacul asupra oamenilor pașnici a fost „șocant prin cruzimea și cinismul său”.

Două explozii ar fi avut loc în apropierea cimitirului unde avea loc ceremonia care marca 4 ani de la asasinarea generalului în urma unui atac american cu dronă. Mai multe canistre cu benzină ar fi explodat pe drumul care duce spre cimitir, acolo unde se adunaseră oamenii. 

Televiziunea de stat iraniană a raportat o primă și apoi o a doua explozie în timpul unui eveniment comemorativ la cimitirul unde Soleimani este înmormântat, în orașul Kerman, din sud-estul orașului.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect în direct la Antena 3 CNN, explicând la ce ar trebui să ne așteptăm după aceste două explozii.

"Cu siguranță aceste explozii, morții și răniții, nu vor contribui la liniștirea Orientului Mijlociu. Deocamdată însă nu știm cine este autorul atentatului, dar poate este rezistența iraniană, ofensivele religiei musulmane. Deci nu avem suficiente date în acest moment. În același timp, să nu creadă cineva că Israelul va întoarce și celălalt obraz.

După măcelul din 7 octombrie, neprovocat, comis de Hamas, să fie foarte clar, Israelul a promis că va elimina Hamas. La cum arată lucrurile nu cred că este o ripostă israeliană, cu canistre de benzină... Probabil va fi revendicat în curând, dar un lucru este foarte clar, dincolo de acest atentat, să nu creadă că Israelul nu își va duce promisiunile până la capăt. Altfel va fi distrus în Orientul Mijlociu.

Bilanțul va crește. Era o mulțime, oamenii erau strânși, lipiți unii de alții și când are loc așa ceva sigur, numărul victimelor este unul uriaș, dar ca să încheiem acest lucru, Hamas și sprijinitorii Hamas, și Iran este printre sprijinitorii Hamas, nu au a se simți liniștiți începând cu 7 octombrie", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel