Putin, cinic, se declară întristat de moartea lui Navalnîi și spune că era gata să-l elibereze / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
În discursul după câștigarea alegerilor, președintele rus Vladimir Putin l-a nominalizat pentru prima dată pe opozantul Alexei Navalnîi.

În timpului discursului după câștigarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă, președintele Vladimir Putin l-a menționat pe defunctul lider al opoziției, Alexei Navalnîi, probabil pentru prima dată.

Putin a declarat că este întristat de moartea sa și a zis, de asemenea, că, atunci când a murit, autoritățile ruse erau în curs de finalizare a unui acord cu Occidentul care ar fi dus la eliberarea opozantului și schimbul său, cu condiția să nu se mai întoarcă niciodată în Rusia.

A fost prima dată când președintele Putin l-a nominalizat pe Navalnîi în public din 2012.

Aliatul său, Maria Pevchikh, a susținut anterior că Alexei Navalnîi urma să fie eliberat ca parte a unui schimb de prizonieri, adăugând că a primit confirmarea discuțiilor cu o zi înainte de moartea sa.

Câțiva lideri occidentali, precum și soția lui Navalnîi, Iulia Navalnâia, au arătat cu degetul în direcția Kremlinului pentru moartea opozantului, acuzații pe care autoritățile ruse le-au negat întotdeauna.

Răspunzând comentariilor președintelui rus despre Alexei Navalny, purtătorul său de cuvânt, Kira Yarmysh, a scris pe X că „Putin l-a ucis pe Alexei Navalnîi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel