Putin cere o proprietate din Ierusalim, în ciuda deciziei judecătorești. Scrisoare către Naftali Bennett
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash
Sursă foto: Unsplash
Vladimir Putin face presiuni și i-a adresat premierului israelian Naftali Bennett o scrisoare prin care cere o proprietate din cetatea Ierusalimului. 

Un oficial rus declară că Moscova este pregătită să facă presiuni pentru a primi situl contestat al Curții lui Alexandru al II-lea, după ce recenta hotărâre judecătorească a respins Kremlinul ca proprietar de drept.

Președintele rus Vladimir Putin a trimis recent o scrisoare prim-ministrului Naftali Bennett prin care îndeamnă Israelul să predea controlul asupra proprietății din Orașul Vechi al Ierusalimului, a raportat luni site-ul Ynet, citat de The Times of Israel

Proprietatea se află în apropierea Bisericii Sfântului Mormânt

Moscova a căutat de ani de zile să securizeze complexul bisericii din Curtea lui Alexandru al II-lea, dar o decizie judecătorească recentă i-a schimbat planurile, anulând recunoașterea pretențiilor sale asupra complexului, situat în apropierea Bisericii Sfântului Mormânt.

Raportul spune că scrisoarea indică importanța pe care Moscova o acordă problemei și că oficialii Ierusalimului sunt îngrijorați de faptul că subiectul ar putea exacerba tensiunile cu Rusia, aflată deja în război cu Ucraina.

Luna trecută, Tribunalul Districtual din Ierusalim a anulat o decizie care acorda guvernului rus controlul proprietății. 

Israelul nu a oferit un răspuns ferm cererii Rusiei

Israelul a încercat să echilibreze legăturile bune cu Rusia, necesare pentru operațiunile de securitate din Siria, în ciuda presiunilor venite pe fondul invaziei din Ucraina, unde Moscova se confruntă cu acuzații de crime de război și genocid în urma invaziei din februarie.

Ynet a spus că scrisoarea a fost dezvăluită de Serghei Stepașin, un fost prim-ministru rus care este președintele actual al Societății Imperiale Ortodoxe a Palestinei, care supraveghează proprietățile rusești din regiune. Stepașin se află într-o vizită în Israel și a adus în discuție chestiunea în timpul unei adunări la Curtea Serghei, o altă proprietate care a fost predată Rusiei în urmă cu un deceniu, într-un moment în care au fost făcute revendicări similare.

Stepașin a spus că Rusia a furnizat toate documentele necesare pentru a arăta că este proprietarul de drept al Curții lui Alexandru al II-lea, dar apoi a început conflictul din Ucraina și, între timp, autoritățile israeliene „au decis să nu decidă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel