Data actualizării:
Data publicării:

”Putin are impresia că va câștiga”. Karl Nehammer, Austria, s-a întâlnit cu liderul rus

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Karl Nehammer)
Sursă foto: Facebook (Karl Nehammer)
Cancelarul austriac Karl Nehammer a afirmat, în urma unei întâlniri cu Vladimir Putin, că acesta consideră că va câștiga războiul din Ucraina. 

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că președintele rus Vladimir Putin „crede că va câștiga” după ce s-a întâlnit cu liderul rus pentru a-l confrunta cu privire la acțiunile sale în Ucraina. Întâlnirea a avut loc în cursul săptămânii trecute. 

”El (Vladimir Putin - n.r.) crede că războiul este necesar pentru a avea garanții de securitate pentru Federația Rusă. Nu are încredere în comunitatea internațională, îi învinovățește pe ucraineni de genocid în regiunea Donbas. Cred că Putin are impresia că va câștiga războiul. Este în lumea lui, dar cred că știe ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina”, a afirmat cancelarul Nehammer pentru CNN

A început ofensiva din Lugansk

Autorităţile regionale din Lugansk au anunţat luni începerea unei ofensive de proporţii a Rusiei în estul Ucrainei, după câteva zile de pregătiri şi de concentrare de trupe ruse în această parte a ţării, transmite EFE.

'Suntem în măsură să informăm că ofensiva (rusă) a început deja', a transmis într-un comunicat administraţia militară regională, care a adăugat că s-au purtat lupte de stradă în oraşul Kreminna, care a căzut sub controlul rusesc. 'Invadatorii au cucerit Kreminna', a scris pe reţeaua Telegram guvernatorul regional Serhii Gaidai.

Într-un mesaj anterior, Gaidai anunţase tot pe Telegram despre moartea a patru civili, după ce militari ruşi 'au deschis focul nediferenţiat' asupra unui autoturism. Citește mai multe AICI.

Rușii se plâng că ucrainenii pregătesc o ofensivă de Paștele ortodox

Ministerul Apărării din Rusia a acuzat luni Ucraina că plănuieşte, cu ajutorul Occidentului, o provocare în timpul Paştelui ortodox, când ar avea intenţia să atace cu ajutorul unor sisteme mobile de mortiere biserici ortodoxe în mai multe regiuni ucrainene, transmite EFE.

'Kievul, cu sprijinul mai multor ţări occidentale, încheie pregătirile pentru o serie de provocări sofisticate şi monstruoase, cu un număr mare de victime în regiunile Zaporojie, Nikolaev, Odesa, Sumî şi Harkov', a declarat şeful Centrului de Control pentru Apărare Naţională al Rusiei, general colonelul Mihail Mizinţev.

Potrivit oficialului rus, ucrainenii au pregătit peste 70 de grupuri mobile de vehicule 4x4, echipate cu sisteme de mortiere, cu scopul de 'a bombarda lăcaşuri şi biserici ortodoxe în noaptea de Paşte (23 spre 24 aprilie) şi de a da vina pe militarii ruşi de asasinarea în masă a populaţiei civile în timpul acestei sfinte sărbători'. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel