Putin ar putea rămâne la putere până în 2036. ”Târgul” MARILOR PUTERI: El vrea la masă. S-a terminat!
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Iulian Chifu a făcut o analiză a strategiei lui Vladimir Putin, dar și a situației economice a Rusiei.  

Referendumul care s-a încheiat în Rusia l-a propulsat pe Vladimir Putin la putere până în 2036. Dar ce vrea, de fapt, Putin prin aceste modificări?

Analistul Iulian Chifu este de părere că Vladimir Putin vrea o nouă Yalta.

„Vladimir Putin vrea o nouă Yalta. El vrea un mare târg, în care să vină marile puteri. El vrea la masă. În dezbaterile privind guvernanța globală nu mai are un loc pentru  că: era petrolului se termină - politicile merg spre îndepărtare de petrol ca și bază, inclusiv Uniunea Europeană prin acordul privind încălzirea globală -, era nucleară s-a cam terminat - am avut arma laser testată de două ori și nu mai avem paritate, nu mai avem acorduri.

Federația Rusă, ca moștenitoare a Uniunii Sovietice, în februarie, după ce dispare și START 3 nu mai are niciun acord de paritate și nu mai are nici capacitatea să ajungă la paritate cu Statele Unite. Dacă ar pune toată capacitatea sa la lucru, ar ajunge, undeva prin 2028-2030, la nivelul de acum al Statelor Unite. Rusia are o economie care era sub cea a Spaniei la nivel european.

După criza de coronavirus, care face ravagii, după situația economică, după războiul petrolului pentru cantități și prețuri cu Arabia Saudită din martie, practic Federația Rusă este într-o situație în care și-a epuizat stocurile de stabilitate și rezervă și se va confrunta cu situații foarte complicate”, în opinia lui Iulian Chifu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel