Putin afișează tot mai multe semne de cancer terminal și de Parkinson. Ultima lui apariție televizată lasă în urmă semne de întrebare
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Apariția președintelui rus Vladimir Putin în timpul unei întâlniri de joi cu ministrul Apărării i-a făcut pe oameni să pună la îndoială starea de sănătate a liderului de la Kremlin.

Clipurile video și imaginile statice ale conferinței lui Putin cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, au circulat pe rețelele de socializare. În timp ce Kremlinul a indicat că cei doi s-au întâlnit pentru a discuta despre strategia militară a Rusiei la Mariupol, un oraș port strategic din Ucraina, unde Putin a declarat că invazia a avut „succes”, observatorii de la distanță s-au concentrat asupra modului în care se prezenta președintele Federației Ruse.

În imagini, Putin poate fi văzut ținându-se de masă dintre el și Șoigu, fiind aplecat într-o poziție nefirească. Curând s-au răspândit speculațiile că el ar putea suferi de o condiție medicală, întărindu-se zvonurile apărute săptămânile trecute. Kremlinul a negat la începutul acestei luni că Putin ar fi suferit o intervenție chirurgicală în legătură cu un presupus cancer tiroidian, a informat publicația online The Moscow Times, pe 1 aprilie.

Reacțiile în urma apariției lui Putin

„Doar mie mi se pare că Putin într-adevăr arată din ce în ce mai puțin sănătos în fiecare zi de război?”, a întrebat Illia Ponomarenko, un reporter pentru site-ul The Kyiv Independent, pe Twitter. „Văd o diferență drastică între cum se afișa acum. în comparație cu sfârșitul lunii februarie”.

Și Frida Ghitis, colaborator la CNN, a luat notă și de apariția lui Putin.

"Putin, scufundându-se în scaun, apucându-se de masă. E bine? 
 E Sănătos?" a scris Ghitis.

Louise Mensch, autoare și fostă membră a Parlamentului Regatului Unit, a făcut legătura cu un articol pe care l-a scris luna trecută, care specula că Putin ar putea ascunde o boală.

„PS: Am raportat că Vladimir Putin are boala Parkinson și aici îl puteți vedea ținându-se de masă, astfel încât mâna lui tremurândă să nu fie vizibilă, dar nu-și poate opri piciorul să bată”, a scris ea pe Twitter.

Cunoscutul economist și autor Anders Åslund a simțit că ambii bărbați din întâlnire păreau să arate bolnavi.

„Întâlnirea lui Putin cu Șoigu de astăzi arată atât deprimat”, a spus Åslund.

Putin ar fi văzut în mod regulat de o echipă de medici

Pe 1 aprilie, publicația de știri rusă Proekt a publicat o investigație care susținea că Putin este văzut în mod regulat de o echipă de medici. Site-ul a susținut că doi specialiști ORL l-au vizitat în mod regulat pe Putin, precum și un chirurg oncologist, care este specializat în cancerul tiroidian. Raportul lui Proekt a susținut, de asemenea, că Putin a folosit o terapie alternativă care implică o baie în extract de sânge din coarne de cerb tăiate.

Moscow Times a raportat că jurnalistul Alexei Venediktov l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, despre zvonurile legate de cancer.

„Ficțiune și neadevăr”, a spus Peskov lui Venediktov, ceea ce l-a determinat pe jurnalist să întrebe în mod specific dacă este corect să spună că Putin nu are cancer.

„Corect”, a răspuns Peskov, potrivit The Moscow Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel