Putin a vorbit despre necesitatea întăririi triadei nucleare. Ce plan are liderul de la Kremlin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
foto: Kremlin.ru
foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, în mesajul său de Ziua Apărătorului Patriei, a anunțat necesitatea întăririi triadei nucleare.

Președintele rus Vladimir Putin, felicitând personalul militar cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei, a susținut că o armată și o flotă eficiente sunt o garanție a securității și suveranității țării și a declarat necesitatea consolidării triadei nucleare, scrie Interfax.

"Dragi tovarăși! Dragi veterani! Vă felicit cu sărbătoarea - Ziua Apărătorului Patriei. Această sărbătoare națională simbolizează istoria eroică a armatei și marinei noastre, legătura de neîntrerupt a tuturor generațiilor de apărători ai Patriei. Ea întruchipează recunoștința noastră profundă fiilor și fiicelor credincioșilor Patriei, tuturor celor care, necruțându-se, au luptat cu dușmanul pentru țara natală, pentru poporul lor, cu onoare și victorie, trecuți prin orice încercări”, s spus Putin.

Putin vrea o armată mai puternică



De asemenea, a felicitat separat militarii, voluntarii, cetățenii mobilizați, specialiștii din diverse profesii care participă la operațiunea specială din Ucraina. Putin a susținut că o armată și o marină eficiente sunt ”o garanție a securității și suveranității țării, o garanție a dezvoltării sale stabile, a viitorului ei”, adăugând că va fi acordată o atenție deosebită întăririi capacității de apărare a țării.

"Pe baza experienței reale de luptă, vom realiza o dezvoltare echilibrată, de înaltă calitate a tuturor componentelor Forțelor Armate, vom îmbunătăți sistemul de unități și subunități de antrenament. O bază solidă aici sunt soldații, sergenții, ofițerii care s-au arătat în cel mai bun mod posibil în timpul operațiunilor de luptă pe linia frontului", a spus el.

Potrivit acestuia, trupele vor fi echipate cu echipamente avansate – "acestea sunt sisteme noi de lovitură, echipamente de recunoaștere și comunicații, drone și sisteme de artilerie”. El a menționat că, în prezent, industria rusă de apărare ”crește rapid producția întregii linii de arme convenționale, stăpânind producția în serie de modele promițătoare pentru armată și marina, Forțele Aerospațiale".

Putin susține că este necesară consolidarea triadei nucleare



Președintele Federației Ruse a vorbit și despre necesitatea consolidării triadei nucleare.

"Anul acesta, primele lansatoare ale sistemului de rachete Sarmat cu o nouă rachetă grea sunt în serviciu de luptă. Vom continua producția în masă a sistemelor hipersonice Kinzhal și vom începe livrările în masă de rachete hipersonice Zirkon", a spus el. .

"Odată cu adoptarea submarinului nuclear al proiectului "Borey-A" în structura de luptă a Marinei, "Împăratul Alexandru al III-lea", ponderea armelor și echipamentelor moderne în forțele nucleare strategice navale va ajunge la sută la sută. În următorii ani, puterea de luptă a flotei va fi completat de încă trei crucișătoare ale acestui proiect", a mai spus Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel