Putem învăța să iubim, crede psihoterapeutul Cosmin Bara
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Cosmin Bara, psihoterapeut integrativ, a vorbit în cadrul emisiunii De Ce Citim, la DC News, despre lipsa iubirii de sine, ca principalul obstacol pentru majoritatea tuturor celor care doresc să aibă relații sănătoase.

"Învățând cum să iubești mai bine noi putem să înțelegem forțele invizibile care ne modelează realitatea pe care o trăim. Din moment ce așa cum am spus în repetate rânduri în cadrul întâlnirilor noastre 95% din comportamentul ne este controlat de programele descărcate în mintea subconștientă, este important ca înainte de a căuta o relație bazată pe iubire să ne asigurăm că avem bine fixată în subconștient această înțelegere fundamentală: „mă iubesc pe mine însumi”, a subliniat psihologul.

Conștientizare și schimbarea sistemului de credințe

"Studiile științifice au demonstrat că 65% din gândurile noastre sunt negative și ne țin blocați în aceleași tipare comportamentale nesănătoase, cum ar fi să trecem de la o relație toxică la alta. Când lucrez cu clienții mei am în vedere, pe de o parte conștientizarea unor comportamente care creează premisele unor relații toxice și schimbarea sistemului de credințe (subconștient) care creează percepția asupra realității pe care aceștia o trăiesc”, a mai declarat psihoterapeutul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel