Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: De-a lungul istoriei sale, Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Duminică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat astăzi că „nu are rost ca Rusia să atace pe cineva”, îndemnând partenerii occidentali „să facă apel la rațiune”.

„Vă îndemnăm să vă puneți întrebarea: ce rost are Rusia să atace pe cineva?”, a spus Peskov într-un interviu de televiziune difuzat de postul de stat Rossia 1.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al lui Putin a criticat Occidentul pentru că „nu a fost foarte bun în istorie”, susținând că Rusia nu a invadat niciodată o altă țară.

„Vă reamintim că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni de-a lungul istoriei sale. Și Rusia, care a supraviețuit atâtor războaie, este ultima țară din Europa care vrea să vorbească, chiar să pronunțe cuvântul război”.

Întrebat despre situația din Donbas, Peskov a avertizat că orice „orice scânteie, orice incident neplanificat sau orice provocare planificată minoră poate duce la consecințe ireparabile”, scrie TheGuardian.

MAE, mesaj CLAR pentru românii din Ucraina: Plecaţi cât mai curând

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, în contextul ultimelor evoluţii de securitate din proximitatea Ucrainei şi din regiunea Mării Negre, a fost actualizat textul alertei curente de călătorie pentru Ucraina, scrie Agerpres.

"MAE recomandă puternic cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina, manifestarea unei atenţii deosebite şi, de asemenea, recomandă să ia în considerare părăsirea teritoriului acestui stat cât mai curând", se precizează într-un comunicat transmis duminică Agerpres

Totodată, MAE continuă să recomande ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea şi în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk şi Lugansk, precum şi în zona de frontieră a Ucrainei cu Federaţia Rusă şi Belarus, reamintind că situaţia de securitate se menţine tensionată şi fluidă.

În egală măsură, MAE sfătuieşte cetăţenii români, inclusiv reprezentanţii mass-media, să fie vigilenţi, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure şi să îşi ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcţie de situaţia de securitate din zonă.

De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Ucraina să manifeste atenţie sporită şi să respecte reglementările stabilite de autorităţile ucrainene.

MAE, prin misiunea diplomatică şi oficiile consulare din Ucraina, este pregătit să acorde protecţie şi asistenţă consulară cetăţenilor români. Ministerul de Externe reia recomandarea către cetăţenii români care se află în Ucraina să îşi notifice coordonatele prezenţei lor în Ucraina prin platforma e-consulat.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel