Data publicării:

Punțile de zile libere date de Guvern: „Unii vor liber și lunea următoare“ / Alfred Bulai: În administrația din România e sărbătoare non-stop / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre punțile dintre zilele libere și weekend-uri.

În cadrul emisiunii „Nod în Papură“, de la DC News, Alfred Bulai și Val Vâlcu au vorbit despre punțile pe care Guvernul le dă între zilele libere și weekend:

„Prima grijă a Guvernului e să vadă unde se face punte în anul viitor, ca să dea zile libere. Au mai inventat câteva sărbători parlamentarii. De la anul ar fi și mai multe zile libere. Nu ar fi o problemă! Eu am văzut la Ambasada Statelor Unite ale Americii un anunț dat în presă: Joi nu se lucrează că e ziua lui Columb! Băi, dar vineri au lucrat, nu au făcut punte“, a spus Val Vâlcu.

„Noi facem punți, că suntem ...“, a adăugat Alfred Bulai.

„La noi își ia liber și lunea următoare!“, a completat Val Vâlcu.

„Suntem îndrăgostiți de ideea de a face punți între popoarele lumii, sărbători și ce vrem noi. Problema e că dacă nu s-ar lucra în zilele de sărbătoare, tot nu ar fi atât de grav, dar în administrația din România e sărbătoare non-stop. În realitate se lucrează mult mai puțin decât ne imaginăm noi. Nu vorbesc de toți, dar știu câteva zone unde e glumă. Sunt cazuri în care nici măcar demnitarul nu trece pe acolo“, a spus Alfred Bulai.

„Eu nu aș vrea să reducă numărul funcționarilor publici, ci să reducă termenele. Așteaptă oamenii jumătate de an pentru o autorizație“, a mai spus Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Inteligența artificială. Alfred Bulai: Universitățile trebuie să se schimbe radical. Nu are rost să mai ceri eseuri, pentru că softul le face în 5 secunde / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel