Punga biodegradabilă, introdusă în premieră în România
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Începând de marți, unul dintre marii retaileri din România introduce, în premieră pentru estul Europei, pungi 100% biodegradabile, disponibile în toate magazinele din țară.  

Retailerul Carrefour este primul din România care introduce la nivel naţional pungile biodegradabile, disponibile începând din 5 iunie în toate hipermarketurile din Bucureşti ale companiei. România devine astfel prima ţară din regiune care introduce în retail acest tip de pungă, întâlnită însă foarte des în vestul Europei, în state precum Anglia, Italia, Franţa, Spania.

Pungile de dezintegrează în șase luni

Gândite ca o soluţie pentru eliminarea a milioane de pungi de plastic, noile pungi au fost create pe baza polimerilor naturali de către un producător român. Punga este în întregime compostabilă (convertibilă în material organic de către mircroorganisme apărute natural) și este disponibilă în două variante - de 5 kg si respectiv 7 kg. Este fabricată din amidon de porumb şi este imprimată cu cerneală pe bază de soia, special concepută să se biodegradeze rapid (3-6 luni) şi complet. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel