Pune zece foi de dafin în mașina de spălat: vei fi uimit de rezultate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune zece foi de dafin în mașina de spălat - vei fi uimit de rezultate. Sursa - Pexels
Pune zece foi de dafin în mașina de spălat - vei fi uimit de rezultate. Sursa - Pexels
În timp hainele noaste își pierd culoarea: fie din cauza spălatului, fie din cauza purtării dese. Acest lucru ne întristează dacă este vorba despre haina preferată. Dar nu disperați, deoarece această problemă are o soluție. 

Nu trebuie să aruncăm hainele care și-au pierdut strălucirea. Dimpotrivă le putem readuce la viață,  datorită unui truc genial, pe cât de vechi, pe atât de eficient. 

Ne salvează frunzele de dafin. Această plantă aromatică, folosită în mod normal în bucătărie, fixează culorile pe țesături, le revigorează și le păstrează intacte, în ciuda spălării.  

Curăță ușor recipientul pentru ulei: cu această metodă ieftină vei scăpa rapid de stratul de grăsime

Tot ce trebuie să faci este să pui frunze de dafin în mașina de spălat și îți poți lua adio de la hainele  decolorate!

Pentru a păstra intacte culorile, pregătește un lighean mare în care vei pune hainele tale preferate, care trebuie spălate. 

Fierbe 4 linguri pline de bicarbonat de sodiu și 10 foi de dafin într-o oală mare. După ce apa începe să fiarbă mai ține oala pe foc încă 20 de minute: în acest fel frunzele de dafin vor  își vor elibera calitățile astringente.

Opriți gazul și lăsați apa să se răcească. Apoi turnați apa în ligheanul cu haine.  lăsați-le în apa o zi întreagă.  După ce timpu a expirat, clătiți hainele și continuați să le spălați în mod obișnuit în mașina de spălat.

Praful de pe mobilă va rămâne doar o amintire: soluția este în bucătărie. Te-ai gândit la asta?

Alternativa la această procedură este să introduceți cele 10 foi de dafin și 4 linguri de bicarbonat de sodiu într-o pungă mică din pânză. Închideți ermetic punga și  puneți-o în cuva mașinii de spălat. Hainele trebuie spălate la cel puțin la 30°.

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

Există și alte metode de păstrare a culorii țesăturilor. 

Puteți înlocui frunza de dafin cu cinci linguri de sare grunjoasă sau cu un pahar plin cu oțet de mere, folosind aceleași metode descrise mai sus (înmuiere timp de 24 de ore).

Ceaiul negru te poate ajuta, de asemenea, să revigorezi culorile. Un plic de ceai la o cană de apă clocotită va fi suficient. Diluați ceaiul într-un lighean cu apă în care veți pune hainele.

 

BONUS. Super lipici, făcut acasă din câteva ingrediente din cămară: vei fi uimit de eficiența lui și de rezultate

 

Un super lipici este un produs indispensabil în fiecare casă. Dar ce să faci dacă trebuie să repari urgent un lucru stricat, dar nu ai nici un tub cu compoziția miraculoasă la îndemână? 

În acest articol, vă vom arăta cum să faceți rapid un super lipici cu ingredientele pe care le ai în casă. Cele mai neplăcute situați se întâmplă brusc și întotdeauna la momentul nepotrivit. Varietatea substanțelor adezive din magazine face posibilă readucerea la viață a articolelor rupte sau sparte fără prea multe dificultăți.

Geamuri strălucitoare într-o clipă: urmează acești pași și toți vecinii te vor invidia

Cu toate acestea, adesea, avem nevoie de lipici, iar absența lui în momentul „catastrofei” crește foarte mult probabilitatea ca obiectul rupt să fie  aruncat sau pur și simplu uitat pe un raft.

Astăzi vă vom arăta cum să faceți un super lipici acasă, folosind ingrediente, care se găsesc în fiecare bucătărie.  

Haine care nu trebuie puse niciodată în mașina de spălat: se vor deteriora și vor strica și aparatul electrocasnic

Pentru a face un super lipici casă, avem nevoie de:

10 grame de gelatină alimentară,

15 ml de esență de oțet (70%),

50 ml de apă,

5 ml glicerină

un recipient metalic.

 

Pașii pe care trebuie să-i urmați

 

Turnați aproximativ 50 ml de apă într-un recipient pe aragaz. Apa trebuie fiartă. Avem nevoie de apă, în primul rând, pentru a oferi viitoarei compoziții fluiditate și, de asemenea, pentru a facilita amestecarea componentelor.

Turnați 10 grame de gelatină în apa fierbinte și amestecați ușor până se dizolvă complet.

Gelatina, după cum știți, este făcută din oasele și cartilajul animalelor și  este un excelent adeziv de origine naturală. Adăugați o lingură (15 ml) de esență de oțet și o linguriță (5 ml) de glicerină în soluția rezultată.

Glicerina va oferi lipiciului nostru elasticitatea necesară, care este indispensabilă, de exemplu, atunci când lipim produse din piele. Încă o dată, amestecați bine.

Asta e tot! Adezivul obținut se caracterizează printr-o rezistență crescută, este aproape transparent și vă permite să lipiți o mare varietate de materiale.

Luați o felie de pâine și turnați oțet peste ea: un remediu eficient care vă va cuceri

Pentru fabricarea acestui super adeziv veți cheltui un minim de efort și timp, iar costul unei astfel de substanțe este extrem de mic. Depozitați super lipiciul într-un recipient de sticlă cu un capac etanș. Înainte de fiecare utilizare, pentru o aplicare mai ușoară, este bine să încălziți puțin compoziția cu un uscătorul de păr sau într-o baie de aburi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel