Pune un pahar cu apă cu bicarbonat în frigider: un truc despre care mulți nu știu
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 30 iun 2022, 12:01
WhatsApp
Pune un pahar cu apă cu bicarbonat în frigider - un truc despre care mulți nu știu. Sursa - Pexels
Pune un pahar cu apă cu bicarbonat în frigider - un truc despre care mulți nu știu. Sursa - Pexels
Păstrăm în frigider alimente și băuturi. Unii țin, în frigider, și medicamente. Cu toate acestea, unele gospodine pun și lucruri ciudate în frigider.  

Deoarece frigiderul este conceput pentru a stoca alimente, este imposibil să folosiți preparate chimice pentru a elimina bacteriile și mirosurile neplăcute. Prin urmare, trebuie să căutăm metode de igienă mai sigure.

Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă

Puteți scăpa de un miros neplăcut din frigider foarte simplu - doar puneți un pahar cu apă cu bicarbonat pe raft.  Doar dizolvă o lingură de bicarbonat în 250 ml apă la temperatura camerei. Schimbă această soluție din pahar la fiecare câteva zile și mirosul urât va dispărea.  

Pune hârtie igienică  în frigider. Doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc

De exemplu, o rolă de hârtie igienică și un pahar de apă cu sifon. Puțini oameni știu de ce este necesar acest lucru.

Adesea, peretele din spate al frigiderului se acoperă cu un strat de gheață. Prin urmare, produsele alimentare vor îngheța rapid. Putem apela la un specialist, care va  rezolva problema, dar serviciile lui costă. Însă puțini știu că această problemă poate fi rezolvată ușor sau, mai degrabă, poate fi prevenită.

Pentru acest lucru, aveți nevoie de o rolă de hârtie igienică, care vă va ajuta să faceți față și altor probleme.

Cadă este îngălbenită și pătată? Ai nevoie de două produse din cămară: simplu, ieftin și rapid

Hârtia igienică îndeplinește, simultan, mai multe funcții în frigider. De fapt, acesta este un instrument indispensabil pentru oricine nu are  funcția „fără îngheț” în frigider.

Deci, în frigider poate apărea gheață, ceea ce are un efect dăunător asupra multor produse. Rola de hârtie igienică vă protejează produsele într-o situație atât de neplăcută. În plus, hârtia igienică vă scăpa de mirosul neplăcut.

Covorul este pătat? Spuma de ras, o modalitate excelentă de a o elimina rapid

Astfel de probleme sunt rezolvate ușor cu  hârtie igienică. Hârtia, care are o structură poroasă și moale,  va absorbi umezeala și mirosurile neplăcute.

Cel mai important lucru este nu uitați să înlocuiți rola de hârtie cu una nouă, după ce prima se udă. În caz contrar, hârtia se poate descompune pe raftul pe care fost pusă

Adăugă câteva pastile de aspirină în mașina de spălat și uită de petele de pe hainele albe

Adesea oamenii stochează, incorect, alimentele în frigider. De exemplu, în recipiente de plastic sau pungi de plastic. Drept urmare, brânza se acoperă cu un strat alb, iar cârnații se acoperă și ei, rapid, cu un strat albicios alunecos. În plus, dacă păstrați alimente în frigider pentru o perioadă lungă de timp în acest fel, va apărea un miros neplăcut. 

Pune bijuteriile înnegrite într-un pahar de bere: un truc ciudat, care le redă strălucirea

Un pahar cu apă cu sifon este cel mai ieftin remediu pentru mirosurile neplăcute din frigider. Această tehnică a fost folosită cu succes de bunicile noastre.

Pentru a face acest lucru, 1 lingură de sifon este diluată în 250 ml de apă la temperatura camerei. Este suficient să schimbați o astfel de soluție la fiecare câteva zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?