Pune făină în chiuvetă și vezi ce efect are. Trucul care este util tuturor gospodinelor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune făină în chiuvetă și vezi ce efect are. Trucul care este util tuturor gospodinelor. Sursa - Pexels
Pune făină în chiuvetă și vezi ce efect are. Trucul care este util tuturor gospodinelor. Sursa - Pexels
O chiuvetă curată este un lucru minunat, dar o chiuvetă strălucitoare este o încântare! Vă spunem cum să curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil, folosind făină obișnuită.

Cu puțin efort și fără prea multe cheltuieli, chiuveta din oțel inoxidabil va străluci, dacă vei folosi această metodă.

Apropo, metoda poate fi utilizată pe orice suprafață din oțel inoxidabil.

Curăță și dezinfectează scurgătorul pentru vase cu metodele bunicilor: va străluci și va fi ca nou

În primul rând, curăță chiuveta de resturile de alimente. Cu un burete și un detergent neabraziv freacă bine pereții și fundul chiuvetei. 

Usucă apoi chiuveta cu o cârpă sau un prosop de hârtie. Presară aproximativ ¼ de pahar de făină în chiuvetă până când este complet acoperită. Freacă din nou cu un burete chiuveta acoperită cu făină, iar la final clătește bine. La final, vei fi uimit de rezultat: chiuveta din oțel inoxidabil va străluci și va arăta ca nouă.

 

 

BONUS. Curăță jaluzelele, rapid și ușor, cu mijloace improvizate, pe care toată lumea le are în casă

 

Spălarea jaluzelelor necesită mult timp, dar acest proces poate fi accelerat. În primul rând, nu este necesar să scoateți jaluzelele de la geam pentru a le spăla de praf. Lăsați-le pe geam și folosiți mijloace pe care le aveți la îndemână pentru a le curăța rapid și ușor.

În magazine se găsesc diverse dispozitive cu ajutorul cărora puteți curăța jaluzelele orizontale sau verticale. Dacă nu aveți astfel de unelte, puteți folosi șosete obișnuite, care sunt la fel de eficiente.

Adio facturi mari: Activați această funcție a cuptorului înainte de a-l porni

Luați o șosetă, înmuiați-o într-un lighean cu apă și detergent lichid, apoi trebuie să o stoarceți bine. După aceea, îmbrăcați șoseta umedă pe o mână. Cu ajutorul șosetei începeți să ștergeți ambele părți ale lamelor jaluzelei. În acest fel, veți aduna rapid tot praful.

Dacă îți dorești să cumperi un dispozitiv modern pentru spălarea jaluzelelor în casă, atunci îți sugerăm să încerci niște clești speciali cu vârfuri din microfibră.

Alternativ, puteți înfășura capetele cleștilor de bucătărie cu o cârpă (cele de microfibră funcționează cel mai bine, dar și alte cârpe sunt în regulă) și ștergeți jaluzelele.  

Mâncarea s-a ars? Cum poți elimina mirosul neplăcut din casă: trucuri ingenioase, pe care nu le cunoști 

Jaluzelele textile nu pot fi curățate așa. Acestea trebuie îndepărtate de pe geam și spălate. Astfel de jaluzele se pun la înmuiat în apă cu detergent pentru 30 de minute. Apoi, cu un burete, puteți șterge ușor jaluzelele. La final, clătiți-le și atârnați-le pe un suport de haine ca apa să se scurgă. După ce apa s-a scurs, atârnați jaluzelele la locul lor, fără a aștepta uscarea completă. Astfel, jaluzelele se vor usca și nu vor fi șifonate.

 

BONUS. Spală șosetele albe cu sare: o metodă simplă, dar uitată

 

Șosetele albe sunt un element de bază în garderoba persoanelor care doresc să arate stilat și modern. Cu acest accesoriu, orice persoană are un aer îngrijit.

Cu toate acestea, șosetele albe nu pot fi numite practice. După câteva ore de purtare, șosetele albe se pătează și arată inestetic. Iar mașina de spălat nu poate curăța perfect șosetele albe.

Există o metodă simplă care te va surprinde prin eficacitatea sa. În primul rând, ar trebui să iei o cratiță mică (pe care nu o mai folosești pentru gătit) și să torni în ea aproximativ un litru de apă. Pornește aragazul și încălzește apa.

Grătarul va fi ca nou. Folosește metoda bunicii și vei scăpa rapid de urmele de grăsime 

Introdu câteva linguri de sare, puțin detergent și amestecă. Când sarea se topește, stinge focul și pune șosetele în soluție. Lăsa-le în apă cel puțin 30 de minute. Șosetele se spală, apoi, manual, se clătesc și se pun la uscat.

Dacă șosetele sunt prea murdare, mărește timpul în care acestea sunt lăsate în apa cu sare și detergent. De asemenea, poți adăuga mai mult detergent pentru a elimina toate petele negre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel