Pune dopurile de plută într-un borcan cu alcool: vei economisi timp și bani 
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 19 aug 2022, 23:39
WhatsApp
Pune dopurile de plută într-un borcan cu alcool - vei economisi timp și bani. Sursa - pixabay.com
Pune dopurile de plută într-un borcan cu alcool - vei economisi timp și bani. Sursa - pixabay.com
Știați că puteți folosi un truc cu adevărat ingenios, pentru a aprinde rapid un grătar sau pentru a alimenta șemineul?  

Vorbim despre utilizarea dopurilor de plută, printr-o tehnică foarte ingenioasă și utilă. Aprinderea unui foc este uneori stresantă. Uneori, pentru o persoană fără experiență, aprinderea unui foc poate fi deosebit de complicată.

Să ne imaginăm, de exemplu, că suntem în compania prietenilor și vrem să facem un grătar delicios: dar cât de plictisitor și de enervant poate deveni dacă ne ia o oră să aprindem focul?

Doar bucătarii renumiți fac asta: adaugă acest ingredient în carnea tocată. Nu ai mai făcut asta până acum

 

Ei bine, cu trucul pe care ți-l vom dezvălui, toate problemele  vor fi rezolvate imediat. Evident, trucul poate fi folosit nu doar pentru pregătirea unui grătar, ci și dacă intenționăm să aprindem un șemineu.  

Trucul implică utilizarea dopurilor de plută și a unui borcan. Puteți lua borcanul cu voi dacă mergeți într-o drumeție sau în camping cu prietenii. În anumite ocazii, focul se dovedește a fi elementul principal!

Metoda pe care o vom dezvălui este o tehnică, inventată de persoanele care merge deseori în drumeții.   

Cada, chiuveta și toaleta pot fi curățate în 5 minute: trucul care vă salvează când sunteți foarte ocupați 

 

Vorbim despre un instrument decisiv, care accelerează acțiunea de aprindere a focului. Pe piață există multe soluții, care pot fi, adesea, dăunătoare mediului și sănătății noastre: unele emană un miros foarte puternic de benzină!

În acest caz, să vorbim despre cu totul altceva. Acest aprinzător poate fi realizat într-un timp scurt și este capabil să ne aprindă focul într-un timp scurt.

Cum se prepară? Ai nevoie de mai multe dopuri de plută, alcool denaturat și un borcan de sticlă cu capac. 

Va trebui să introduci alcoolul în borcanul de sticla și apoi să pui și dopurile în el. În acest moment va trebui să închizi bine capacul și, de fiecare dată când ai nevoie, poți scoate câte un dop pe care să-l puni sub cărbune sau lemn. 

Vei observa că focul se va aprinde foarte repede. Odată ce focul arde și se formează jarul, te vei putea bucura de șemineu sau grătar. Încearcă-l și vei vedea cât de utilă este această metodă!

 

 

BONUS. Ai revenit din concediu cu scoici, adunate pe plajă: iată cum poți elimina mirosul urât 

 

Una dintre activitățile preferate de copii, dar și de adulți, pe plajă, este să adune scoici.  Întotdeauna este o bucurie când găsești o comoară frumoasă și strălucitoare. 

Putem lua scoicile acasă, după ce ne asiguram ca sunt goale. Dar uneori, odată ce aducem scoicile acasă, observăm o problemă: carapacea emite un miros urât.

Să vedem cum să scăpăm de acest miros neplăcut.

Dacă scoica emite un miros urât chiar și după spălare, acest lucru se întâmplă, cel mai probabil, din cauza prezenței unei moluște moarte în interiorul cochiliei. Sau s-ar putea datora prezenței algelor.

Șterge televizorul, astfel încât praful să nu se depună un timp îndelungat: cel mai eficient truc

În orice caz, trebuie să ne asigurăm că vom curăța complet scoica, înainte de a o expune în casa noastră.  

Pentru a elimina mirosul urât din scoicile, adunate pe plajă, trebuie să urmăm un sigur pas: doar să le scufundăm într-o soluție de apă și înălbitor.  Pregătim o soluție de 50% apă și 50% înălbitor. Scufundam scoicile în acest lichid pentru o noapte întreagă. A doua zi dimineața, spălăm cu grijă scoicile cu apă și detergent de vase, apoi le clătim și le uscăm la soare.

Dacă mirosul persistă și după 12 oră de scufundare în soluția de apă și înălbitor, putem repeta tratamentul.

Cada, chiuveta și toaleta pot fi curățate în 5 minute: trucul care vă salvează când sunteți foarte ocupați 

Dacă mirosul se încăpățânează să dispară, putem folosi un alt truc: îngropăm scoicile în grădină pentru aproximativ o săptămână, apoi le spălăm cu apă și detergent de vase. 

După ce scoicile s-au uscat la soare, le putem da o nuanță strălucitoare. Pentru asta, luăm un burete, înmuiat în ulei. Trecem buretele pe suprafața scoicilor. Dacă dorim, putem folosi lac de unghii transparent.  Acum putem expune scoicile, aduse din concediu, îm casă și ne vor aminti de zilele frumoase din concediu.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?