Pune coji de portocală pe clanță și vei rezolvă una dintre cele mai mari probleme din casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune coji de portocală pe clanță și vei rezolvă una dintre cele mai mari probleme din casă. Sursa foto: freepik.com
Pune coji de portocală pe clanță și vei rezolvă una dintre cele mai mari probleme din casă. Sursa foto: freepik.com
Ai mâncat o portocală și vrei să arunci cojile la gunoi? Faci o mare greșeală!

De fapt, există o mulțime de modalități de a recicla inteligent cojile de portocale. Află din acest articol câteva utilizări inteligente pentru reciclarea cojilor acestui fruct citric delicios de parfumat! 

De obicei, gospodinele folosesc cojile de portocală în prepararea deserturilor delicioase.  Dar unele atârnă  cojile de portocală pe clanțele ușilor. În loc să arunci cojile unei portocale, există o altă modalitate de a le reutiliza.

Îndepărtează o pată de grăsime de pe haine fără să le speli. Murdăria va rămâne amintire

Adesea, când deschizi ușa casei, apare un miros urât de tutun. Acesta este un adevărat inconvenient atunci când trebuie să primești oaspeții în ultimul moment. Dacă îți este teamă că mirosul de tutun va pătrunde în perdele și în alte țesături de mobilier și dorești să-l elimini pentru totdeauna, îți sugerăm să atârni cojile unei portocale de mânerul ușii din față.

Astfel, coaja de portocală va absorbi tot felul de mirosuri neplăcute și va înfrumusețează interiorul cu un parfum subtil. Alternativ, poți umple și un borcan cu coji de portocală și ține în camera în care fumezi.

Datorită proprietăților sale naturale, portocala este un produs foarte eficient pentru a elimina  mirosurile neplăcute. 

Cum să folosești coaja de portocală pentru a-ți parfuma casa?

Dacă ești în căutarea unui mod natural și economic de a elimina mirosurile neplăcute și de a-ți parfuma casa, coaja de portocala este soluția!

Poți fierbe coji de portocale, deoarece acestea vor elibera uleiuri esențiale și casa ta va mirosi plăcut. 

Taie cojile în bucăți mici și îndepărtează pulpa albă. pune cojile într-o cratiță și adaugă apă cât să le acopere. Dacă dorești o aromă mai pronunțată, poți adăuga cuișoare, scorțișoară, precum și cojile altor citrice.

Fierbe cojile de portocală, apoi lasă-le la infuzat aproximativ 15 minute. Mirosul plăcut al cojilor de portocală se va răspândi în toată casa.

Obiectul din baie care favorizează apariția mucegaiului. Nu te-ai gândit niciodată la asta

De asemenea, poți pune coji de portocală direct pe calorifer. În timp ce se vor usca, cojile vor difuza în casă un miros plăcut.

Cojile de portocală sunt grozave pentru a împrospăta mirosul dulapurilor. Tot ce trebuie să faci este să le pui într-o pungă de material textil și să o atârni în dulap.

Coji de portocala captează mirosurile urate. Pune coji de portocală în coșul de gunoi și mirosul urât va fi absorbit.

Dacă frigiderul are un miros urât, poți conta pe cojile de portocală pentru a scăpa de el în mod eficient. Taie cojile unei portocale în bucăți mici. Pune-le într-o formă pentru cuburi de gheață și adaugă oțet. Pune forma la congelator. Apoi poți pune un cub de gheață în frigider. Acest truc funcționează deoarece înghețata cu aromă de citrice înlocuiește rapid mirosurile neplăcute. 

Mobila va străluci, dacă o vei șterge cu saramură de varză murată: un truc inedit, dar eficient

De acum înainte, nu vei mai arunca cojile de portocală la gunoi. Cu aceste trucuri le poți folosi în mai multe moduri pentru a scăpa de mirosurile neplăcute și pentru a împrospăta spațiul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel