Data actualizării:
Data publicării:

Puncte în plus pentru Ciolacu, în premieră de la Mircea Badea: Așa ceva?! Wow! Tare!

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Ciolacu
Ciolacu
Puncte în plus pentru Ciolacu, în premieră de la Mircea Badea!    

Mircea Badea a apreciat discursul lui Marcel Ciolacu, din ziua în care Zelenski s-a adresat Parlamentului României, pentru că a făcut referire la românii din Ucraina.

„Ciolacu a zis de românii din Ucraina. Am zis: așa ceva?! Wow! Tare! Era absolut de zis despre românii din Ucraina. Știți că nu prea am avut cuvinte de laudă la adresa lui Ciolacu, dar nu este rău deloc ce a zis”, a spus Mircea Badea. 

Parte din discursul lui Ciolacu:

„Războiul este o tragedie din care nimeni nu câştigă, toţi pierd. Războiul aduce doar moarte, suferinţă şi destine distruse. Tocmai de aceea gândul meu se îndreaptă şi către etnicii români din Cernăuţi, Odesa, de pe tot cuprinsul Ucrainei. Românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru libertatea ţării în care trăiesc şi cred, domnule preşedinte, că tocmai acest lucru reprezintă cea mai sinceră expresie a legăturii profunde dintre naţiunile noastre. Curajul dumneavoastră şi al cetăţenilor Ucrainei, indiferent de etnie, demnitatea şi hotărârea cu care luptaţi pentru libertate şi pentru dreptul de a vă hotărî singuri soarta sunt un exemplu pentru întreaga lume. Victoria Ucrainei este o victorie necesară atât pentru viitorul european al ţării dumneavoastră, cât şi pentru parcursul european al Republicii Moldova. Succesul Ucrainei înseamnă victoria libertăţii, democraţiei şi valorilor europene în această regiune a Europei", a spus președintele PSD.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a declarat, luni, convins că România va participa la refacerea ţării sale după război

În acest context și ținând cont că transmisiunea video din Parlamentul României a avut probleme tehnice, Mircea Badea are o întrebare: la ce ar putea ajuta românii când vine vorba de refacerea Ucrainei după război, dacă nici o transmisiune video nu ne-a ieșit?

„Zelenski a spus că românii vor ajuta la reconstrucția Ucrainei atunci când se va termina acest război. Întrebarea mea a fost la ce vor ajuta românii? La șosele și autostrăzi? Hahaha. La ce se pricep românii? Poate să ne ajute el printre două bombe, două nenorociri, de exemplu, cu o transmisie video”, a zis Mircea Badea. „L-am ascultat la radio pe Zelenski pentru că eram în mașină. A început prin a nu se auzi”, a mai zis Mircea Badea.

Volodimir Zelenski, s-a declarat, luni, convins că România va participa la refacerea ţării sale după război şi a menţionat că doreşte un dialog pentru susţinerea comunităţilor româneşti, respectiv, ucrainene din cele două ţări.

"Sunt convins că România va susţine tot ce trebuie pentru impunerea dreptăţii. (...) Sunt convins că România şi firmele româneşti vor participa la programele pentru refacerea Ucrainei după război. Vom propune partenerilor noştri să preia refacerea unor regiuni care au fost distruse de Rusia. Potenţialul nostru, puterea noastră internă este mare, dar avem nevoie de ajutor pentru a reface viaţa în Ucraina," a afirmat Zelenski, într-un discurs ţinut prin videoconferinţă în Parlamentul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel