Pulverizează balsam de rufe în apartament: un truc simplu cu rezultate excelente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pulverizează balsam de rufe în apartament, un truc simplu cu rezultate excelente. Sursa - Pexels
Pulverizează balsam de rufe în apartament, un truc simplu cu rezultate excelente. Sursa - Pexels
Un simplu balsam de rufe poate parfuma aerul din casă, dacă este folosit corect.

O casă confortabilă miroase frumos și îți dorești să te întorci mai repede după o zi grea de muncă.

Gospodinele apelează la diferite trucuri pentru ca apartamentul să miroase plăcut și să-i încânte pe membrii familiei, dar și pe oaspeții care le trec pragul.

Cu toate acestea, printre numeroasele metode există și una destul de simplă și eficientă, care presupune folosirea balsamului de rufe. Se dovedește că balsamul poate fi folosit nu doar în mașina de spălat, ci și într-un mod destul de original.


Gospodinele cu experiență ung pantofii cu ulei. Trucul te va scuti de o problemă enervantă

Toarnă două treimi din balsamul de rufe într-o sticlă cu pulverizator. Cealaltă jumătate de sticlă, trebuie umplută cu apă. 

Închide bine sticla, apoi agit-o  bine, astfel încât ambele lichide să fie amestecate. Soluția rezultată poate fi pulverizată pe toate textilele din casă: perdele, mobilier, covoare.

De asemenea, poți folosi uleiurile esențiale preferate în același mod. Adaugă câteva picături de uleiuri într-o sticlă cu apă și pulverizează pe textile. Casa ta va mirosi plăcut.

Vezi și:

 

BONUS. Covoarele vor fi ca noi, datorită unui truc. Ai nevoie de o racletă pentru ferestre

Covoarele oferă mai mult confort casei, protejează podeaua și oferă o senzație plăcută picioarelor. Cu toate acestea, îngrijirea covoarelor sau curățarea acestora poate fi destul de dificilă. 

Un aspirator, de obicei, nu este suficient. Praful și murdăria se acumulează rapid în firele covoarelor, iar dacă aveți și animale de companie, atunci și părul lor ajunge pe covor. Drept urmare, covorul poate arăta murdar și plin de praf. 

Dar este posibil să corectați ușor situația. Pentru a face acest lucru, trebuie să curățați covorul într-un mod nu tocmai tradițional.

Albiți perdelele cu acest produs natural: puneți-l în mașina de spălat și bucurați-vă de rezultate

În primul rând, covorul trebuie să fie bine umezit cu apă și apoi stropit cu orice detergent. Chiar și săpunul obișnuit de rufe poate fi util. 

În continuare, trebuie să luați o racletă pentru geamuri și începeți să îndepărtați murdăria de pe covor. În același timp, trebuie să umeziți, periodic, covorul cu apă. După ce detergentul este eliminat, rămâne doar să clătiți covorul cu apă curată. După ce se usucă, aspirați-l.

BONUS. Produsul ieftin care curăță rapid covorul: murdăria și petele dispar, iar culoarea va fi mai aprinsă 

Cu ajutorul unui singur produs putem curăța perfect covorul și îndepărta toate petele și mirosurile neplăcute.

Vorbim despre înălbitor. Cu toate acestea, este necesar să alegeți înălbitorul care poate fi folosit și pentru hainele colorate. Un astfel de produs, cu siguranță, nu va afecta culoarea covorului.

Dimpotrivă, înălbitorul va curăța perfect covorul și îi va reîmprospăta culoarea. Iată ce trebuie să faci: Pune puțin înălbitor direct pe pata de pe covor. Apoi ia o perie aspră, scufundă-o într-un lighean cu apă și freacă bine pata. Dacă este necesar, mai adaugă puțin înălbitor peste pată, în timp ce o curăți.

Usucă rapid hainele abia spălate cu aceste metode: vei putea îmbrăca, imediat, rochia preferată 

La final, îndepărtează restul de înălbitor cu peria curată. Vei vedea că petele au dispărut, iar culoarea covorului nu s-a schimbat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel