Pulverizați perdelele cu această soluție: niciun țânțar nu va intra în casă toată vara
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pulverizați perdelele cu această soluție, niciun țânțar nu va intra în casă toată vara. Sursa foto: freepik.com
Pulverizați perdelele cu această soluție, niciun țânțar nu va intra în casă toată vara. Sursa foto: freepik.com
Țânțarii reprezintă o problemă reală în sezonul cald. Gospodinele încearcă să găsească o modalitate de a scăpa de ei, dar, adesea, fără rezultat.

În cele din urmă, există o rețetă minune care va speria cu adevărat insectele. Compoziția acestui remediu minune este complet naturală și nu conține multe ingrediente. Este necesar doar să amestecați alcool și apă în proporții egale. 

Păstrează întotdeauna o crenguță de rozmarin în casă. Iată cinci motive

Mai mult, puteți folosi orice fel de alcool, cu excepția amoniacului. După aceea, adăugați în amestec și ulei de ceai. Dacă nu aveți ulei esențial de ceai, vă vine în ajutor menta.

Menta spălată se pune într-un bol, iar deasupra se toarnă apă clocotită. După ce infuzia s-a răcit, se amestecă cu alcool și apă.

Turnați produsul rezultat într-un recipient  și pulverizați perdelele sau ramele ferestrelor. Mirosul puternic va respinge dorința țânțarilor de a intra în casă și veți dormi liniștit, fără să vă faceți griji. Puteți repeta procedura în mod regulat, de îndată ce mirosul se disipează.  

 

Vezi și: Mergi la plimbare? Pune în geantă acest produs și căpușele te vor evita

Un remediu eficient de care căpușele se tem ca focul poate fi preparat cu ușurință acasă într-un minut.

Toată lumea știe cât de periculoase pot fi căpușele. De aceea, în sezonul cald este foarte important să ai un medicament care te va ajuta să te protejezi împotriva acestor insecte. 

Nu ar trebui să cumperi un produs scump care conține multe substanțe chimice. Un remediu eficient, care alungă căpușele, poate fi preparat cu ușurință acasă. Pentru a pregăti un remediu eficient care pune căpușele pe fugă, diluează alcool formic, care poate fi cumpărat de la orice farmacie, cu apă într-un raport de 1 la 1.

Crinii vor înflori luxuriant: 3 reguli pe care grădinarii amatori le uită

Se toarnă produsul într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe haine și pantofi în timpul plimbărilor, a picnicurilor și a activităților în aer liber. Acest remediu sigur poate fi folosit și pentru a proteja animalele de companie de căpușe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel